18.8 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Deputatul PNL Robert Sighiartău: Autoritățile nu mai pot impune masca în aer liber

Deputatul PNL BN Robert Sighiartău: Curtea Constituțională a declarat ieri neconstituțională în ansamblu ordonanța de urgență 192 din noiembrie 2020. Aceasta prevedea că autoritățile pot impune masca de protecție în aer liber. Totodată, angajatorul avea voie să decidă organizarea activității în regim de telemuncă, fără a mai cere consimțământul angajatului.

Potrivit G4Media.ro un alt efect al deciziei CCR este că toate amenzile primite de cetățeni pentru că nu au purtat mască în aer liber și contestate în instanță – vor fi anulate. Asta doar dacă până la publicarea deciziei CCR, instanța nu a pronunțat o decizie.

Curtea Constituțională a declarat ieri neconstituțională în ansamblu ordonanța de urgență 192 din noiembrie 2020. Și asta pentru că a fost adoptată cu încălcarea prevederilor referitoare la avizarea proiectelor de acte normative de către Consiliul Legislativ.

Ordonanța de urgență 192/2020 a modificat câteva articole din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Aceasta stabilea măsurile și rectricțiile care pot fi impuse în contextul stării de alertă.

Prevederile Legii 55 rămân în vigoare. Vor fi eliminate doar prevederile introduse prin OUG 192/2020. Guvernul a modificat atunci câteva articole din Legea 55. Respectiv – cele referitoare la posibilitatea impunerii măștii de protecție și la telemuncă.

Mai multe detalii – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: