12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

RODNA: Finalizare proiect POC achiziție tablete, dispozitive electronice pentru Liceul Tehnologic „Florian Porcius”

DATA: 30.03.2022

COMUNICAT DE PRESĂ – FINALIZARE PROIECT POC

COMUNA RODNA, cu sediul în localitatea Rodna, județul Bistrița – Năsăud, strada Principală, nr. 756, România, telefon 0744246970, derulează începând cu data de 26.04.2021, proiectul ,,Achiziționarea de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ, pentru Liceul Tehnologic Florian Porcius din comuna Rodna”, cod SMIS 2014+ 144124, cofinanțat prin AM POC/OIPSI în baza contractului de finanțare nr. 54/233t/26.04.2021 încheiat între Autoritatea pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate în numele și pentru Ministrul Fondurilor Europene în calitate de Management pentru programul Operațional Competitivitate și COMUNA RODNA.

Valoarea totală a proiectului este de 1.993.634,51 lei din care asistență financiară nerambursabiă din FEDR/FC/FSE/ILMT este de 1.694.589,33 lei și valoarea nerambursabilă din bugetul național este de 259.172,49 lei.

Proiectul se implementează de către beneficiarul COMUNEI RODNA, reprezentată legal prin domnul Grapini Valentin-Iosif, primar, în calitate de beneficiar al finanțării.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă achiziția de echipamente de tipul tabletelor școlare precum și a altor echipamente/dispozitive electronice pentru asigurarea necesarului de dispozitive electronice efectuării cursurilor online în cadrul unităților de învățământ preuniversitat din cadrul UAT, care vor beneficia în urma implementarii proiectului.

Proiectul contribuie prin activitățile și obiectivele specifice stabilite la atingerea obiectivului priorității de investitie legate de TIC în educație care vor viza dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line astfel încat să se asigure în bune condiții desfășurarea activităților didactice în anul școlar 2020-2021.

Beneficiar proiect: COMUNA RODNA

Potențiali beneficiari ai rezultatelor proiectului sunt două categorii distincte stabilite în concordanță cu obiectivele, activitățile și indicatorii proiectului, respectiv: personal didactic din învatamantul preuniversitar. Grupul tintă al proiectului este reprezentat de numarul total de elevi care vor beneficia de pe urma implementării acestui proiect, un nr. de 716 elevi.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat și de 59 de cadre didactice din învățământul preuniversitar.

Durata contractului: durata de implementare este de 8 luni, de la data semnării contractului.

Rezultate prevăzute: un numar de 667 tablete care să asigure efectuarea cursurilor online pentru anul scolar 2020-2021, valoare țintă rezultată în urma implementării proiectului.

Un numar nr. 279 de dispozitive electronice necesare desfasurării activității didactice în mediu on-line, reprezentate de un nr. de 59 laptopuri, 42 sisteme all in one, 42 camere web, 42 proiectoare, 42 ecrane proiectoare, 42 table interactive, 10 routere wireless care să asigure efectuarea cursurilor online pentru anul școlar 2020-2021, valoare țintă rezultată în urma implementarii proiectului.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Date de contact:

COMUNA RODNA, cu sediul în localitatea Rodna, județul Bistrița – Năsăud, strada Principală, nr. 756, România, telefon 0744246970,cod postal 427245.

Telefon 0744246970, E-mail: [email protected]

https://comunarodna.ro/

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: