12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Tânără din Galații Bistriței, pe mâna poliției, după ce a înșelat 13 persoane. Prejudiciul cauzat trece de 400.000 de lei

Tânăra de 27 de ani din Galații Bistriței a reușit să înșele nu mai puțin de 13 persoane din județ, prejudiciul cauzat fiind de peste 400.000 de lei. În schimbul unor sume de bani, aceasta le promitea celor înșelați că îi va ajuta să obțină credite bancare sau să fie radiați din biroul de credite.

Tânăra a început să facă bani de pe urma naivilor încă din 2019. Până acum a înșelat 13 persoane din Bistrița-Năsăud, prejudiciul total cauzat fiind de peste 400.000 de lei.

„În schimbul unor sume de bani, tânăra ar fi indus în eroare mai multe persoane cu privire la faptul că poate facilita obținerea unor condiții mai lesnicioase a unor credite bancare, cât și radierea unor mențiuni din Biroul de Credite, prejudiciul astfel cauzat fiind de peste 138.000 de lei”, informează Inspectoratul de Poliție Județean.

Sub diverse pretexte și prezentând diverse garanții, ar fi împrumutat de la persoane necunoscute, sumele de 36.000 de euro și 7.400 de lire sterline. Aceasta nu ar mai fi restituit împrumuturile.

„La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor un pistol de tip airsoft și mai multe înscrisuri financiar bancare și contabile, cu valoare probatorie. Totodată, au mai fost indisponibilizate 2 telefoane mobile, un laptop și 3 unități de stocare de tip mamory-stick”, mai spun polițiștii.

Tânăra a fost reținută pentru 24 de ore și propusă pentru arest preventiv. Este cercetată pentru înșelăciune și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: