22.1 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Sărbătoare mare, mâine la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Nușeni! Credincioșii sunt invitați să prăznuiască hramul mănăstirii

În numele părinților și viețuitorilor Mănăstirii Sfântul Ilie vă facem chemarea de a fi prezenți în acest an puțin mai devreme”, a transmis starețul mănăstirii „Sfântul Ilie” de la Nușeni. Ca în fiecare an, pe 20 iulie, aici este prăznuit Proorocul Ilie Tesviteanul, ocrotitorul mănăstirii. Sfânta Liturghie va fi oficiată mâine de părintele Mitropolit Andrei Andreicuț.

Ca în fiecare an, pe 20 iulie, Mănăstirea Sfântul Ilie din Nuşeni îşi deschide porţile pentru a-i primi pe credincioşii care vor să participe la această bucurie duhovnicească.

Programul liturgic la Mănăstirea Sfântul Ilie din Nușeni începe chiar în această seară – marți, 19 iulie 2022.

În ajunul prăznuirii Sfântului Ilie, la Mănăstirea Nușeni se săvârșește slujba privegherii începând cu ora 19:00.

Miercuri, 20 iulie, în ziua prăznuirii Sfântul Ilie Tezviteanul programul slujbelor începe mai devreme decât de obicei:

  • Ora 8:00 Slujba Aghiasmei Mici
  • Ora 8:30 Acatistul Sfântului Prooroc Ilie
  • Ora 9.00 Primirea ÎPS Mitropolit Andrei
  • Ora 9:30 Sfânta și dumnezeiasca LiturghieÎn numele părinților și viețuitorilor Mănăstirii Sfântul Ilie vă facem chemarea de a fi prezenți în acest an puțin mai devreme 9:30 (din cauza temperaturilor ridicate) în poiana Mănăstirii din jurul Altarului de vară. Sfântul Ilie să vă răsplătească și să vă ocrotească!”, a transmis arhimandritul Paisie Iloaie, starețul Mănăstirii.

Sfântul Ilie este cinstit de creştini ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă.

În tradiţia românilor este considerat o divinitate populară a Soarelui şi a focului, fiind celebrat în numeroase tradiţii şi datini.

Părintele Stareț Paisie explica faptul că Sfântul Ilie este unul dintre marii sfinți ai lui Dumnezeu care a trăit înaintea Mântuitorului Iisus Hristos. „Trăsăturile Sfântului Ilie, fermitatea mărturisirii credinței în Dumnezeul Cel Viu și minunile deosebite pe care le-a făcut (învierea fiului văduvei din Sarepta Sidonului, a pogorât foc din cer peste jertfele pregătite și, apoi, înălțarea sa la cer) îl reprezintă ca o personalitate aparte în rândul sfinților cinstiți în Biserica Ortodoxă. Dovada puternică a cinstirii sale este numărul mare de mănăstiri cu hramul «Sf. Ilie» din România. Dar și faptul că mulți români poartă numele Sfântului Ilie”. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: