12 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Au început controalele! Jandarmii și pompierii au dat amenzi după incendii

Jandarmii și pompierii bistrițeni au inițiat controale după ce incendiile de vegetație s-au întețit, mai ales în zona Colibița și Șanț. Au aplicat amenzi și sancțiuni.

Autoritățile au desfășurat o campanie de prevenție în vederea incendiilor de vegetație din ce în ce mai dese pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, cauzele fiind și nepăsarea și neatenția.

Câteva hectare de pădure s-au făcut scrum la Colibița din cauza unui chiștoc de țigară aruncat la întâmplare.

Inconștiența face ravagii! Un chiștoc aruncat aiurea a cauzat incendiul de la Colibița

Mai multe persoane au aprins focul în locuri nepermise, iar jandarmii au scris avertismente. Inspectorii ISU BN au dat și două amenzi.

„Pe timpul acestor acțiuni au fost constatate și încălcări ale prevederilor legale ca urmare au fost aplicate și trei avertismente scrise privind nerespectarea măsurilor legale pentru aprinderea focului în fondul forestier, respectiv pentru desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate”, a comunicat IJJ BN.

„Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Bistrița-Nasaud desfășoară și in aceasta perioada controale în teren, cu privire la prevenirea incendiilor de vegetatie și miriști, iar în ultimele zile au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 amenzi (cuantum total 1000 lei) și 6 avertismente scrise”, a transmis ISU BN.

În Colibița au mai fost găsite, de asemenea, nereguli precum cerșetoria, tulburarea ordinii publice, proferarea de injurii, intrarea cu autovehicule în fondul forestier și pescuit fără permis. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 1800 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: