25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Se închide și Bulevardul Decebal! Turc: Vom interveni eșalonat, pe baza unui grafic

Lucrările la axa Gării – Năsăudului vor începe în curând, pe Bulevardul Decebal. „Lucrăm la un grafic, astfel încât disconfortul să fie cât mai mic”, a declarat Ioan Turc.

Strada General Grigore Bălan e închisă circulației de la Muzeu până la spital. A fost închisă la finele lunii iunie, iar primarul susține că are promisiuni că se va redeschide când începe școala.

MIS Grup efectuează lucrări la Linia Verde, pe această porțiune, dar și pe strada Gheorghe Șincai, care, de asemenea, a fost închisă în 18 iulie. Pe această stradă, circulația va fi reluată abia în octombrie.

Proiectul Liniei Verzi are finalitate data de 31 decembrie 2023. Tot aceeași dată de finalizare o are și proiectul Axa Gării – Năsăudului. Așa că după multe licitații și contestații, de lucrări se vor ocupa tot cei de la MIS Grup. Zilele ce urmează vor începe săpăturile și pe acest tronson.

Zilele viitoare vor începe lucrările pe Bulevardul Decebal. E vorba de lucrări la pasajul subteran din zona Halei Decebal. Acum lucrăm la un grafic al lucrărilor, pe care îl vom supune aprobării și Biroului Rutier, astfel încât disconfortul să fie cât mai mic”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

Ioan Crețiu, șeful DSP Bistrița a explicat că cel mai probabil vor fi, și aici, străzi al căror regim de circulație va fi schimbat.

Inițial au vrut să închidă și Decebalul când au închis strada Șincai. Dar au mai avut de pus la punct unele lucruri. Oricum, zilele viitoare începe lucrul și pe Bulevardul Decebal”, a explicat Crețiu.

Municipalitatea a promis că va comunica în zilele viitoare ce porțiuni se vor închide primele și ce modificări apar în regimul de circulație.

Despre proiectul Axa Gării – Năsăudului puteți reciti aici:

Parcările oblice de pe Decebal, Gării, Andrei Mureșanu și Năsăudului dispar! Ce alte surprize mai are municipalitatea

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

 1. Motto:
  „Decât să muncesti degeaba, mai bine să stai degeaba.”
  (Proverbe și zicători Româneşti despre muncă)
  Pasajul pietonal subteran prevăzut a se construi in zona de intersecţie a Bulevardului Decebal cu strada Cuza Vodă şi strada Ursului este o investitie absolut inutilă. Acest pasaj nu rezolvă fluidizarea circulatiei auto având in vedere că Bulevardul Decebal este traverasat de mai multe treceri de pietoni care nu au cum sa fie desfiintate. O solutie mai ratională de fluidizare a circulatiei auto ar fi amenajarea Bulevardului Decebal si Andrei Muresanu ca stradă cu sens unic dinspre strada Gării spre strada Năsăudului, iar celălalt sens spre strada Gării să fie asigurat pe strada Colibitei si Artarilor.
  De aceea, cea mai ratională solutie este să se renunte la aceasta investitie costisitoare iar cu banii respectivi să inceapă proiectul de modernizare a Pietei Decebal, promis bistritenilor de primarul Cretu incă din anul 2012.

 2. După ce că nu sunt parcări……mai și dispar din cate sunt. Bravo …ce minte aveți….va mai alege dracu. Și povestea că se fac parcări …unde ? Trebuie sa iau taxi sa ajung acasă de unde se fac 😂. Mulțumim din inima partidului

 3. Turcule incompetentule ,tu si Hangan ar trebuii sa va dati demisia că provocați greata bistritenilor cu incompetența voastră.

 4. Stimati carcotasi de asiurea.
  chestia cu pierderea locurilor de parcare tin de fostul primar si consilierii pesedeului care au ales Linia verde si pistele de biciclete sa le bage pe gat bistritenilor.
  Acuma, chestia cu pasajul subteran nu este ideea nici al lui cretu nici al domnului Turc ci fix a lui Marius balan care cerea cinci astfel de treceri in mai multe puncte.
  Exista stenograma de sedinta deci ideea mea a fost preluata in mica masura doar pentru punctul decebal.
  Astea le-am zis in sedinta de CL deoarece am demontat o magarie al lui cretu care voia sa instaleze o pasarele metalica peste Independentei colt cu Iosif vulcan.
  Nu dati vina pe liberali ca mostenirea santierelor sunt de la pesedisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...