7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

FOTO: Roboții au acaparat Becleanul timp de două săptămâni. Ce li s-a pregătit celor mai buni elevi din țară pasionați de robotică:

Robotiști și mentori din toată țara și-au dat întâlnire, între 18 și 31 iulie, la Colegiul Național “Petru Rareș” din Beclean, locul unde se desfășoară tabăra națională de robotică.

Robotiștii sunt împărțiți în 17 echipe. Din fiecare echipă participă patru elevi și un mentor. Tabăra este organizată de cele două echipe de robotică ale Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean (Esentza Robotics și Esentza Revolution) în parteneriat cu Asociația Nație prin Educație.

Potrivit profesoarei Nelia Nicula, programul taberei de robotică de la Beclean cuprinde cursuri tehnice, (programare, construcție robot, modelare 3D etc.) și nontehnice (prezentarea competiției  FTC, organizarea echipelor, caietul inginerului, comunicare etc.)

De asemenea, din program nu lipsesc convorbirile online cu Radu Tolontan, campanie de prevenire a consumului de droguri, vizită la compania Megatitan, vizită la Băile Figa, activități cu mentorii.

Seara, robotiștii au parte de  plimbări cu bicicletele , oferite de Primăria Beclean pentru participanți, pe tot parcursul taberei, observații astronomice cu telescopul, activități sportive și recreative,  tradiționalul foc de tabără.

Prin astfel de activități, elevii robotiști își dezvoltă abilitățile, pun în valoare spiritul creativ și dobândesc nu doar experiență profesională, ci și una umană.

Nicolae Avram

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...