16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

ÎN SFÂRȘIT! S-a semnat ÎNCEPEREA lucrărilor de semaforizare a trei treceri la nivel cu cale ferată de pe Valea Bârgăului

DN 17 e tăiat de treceri la nivel cu cale ferată, pe Valea Bârgăului. După ani de presiuni și promisiuni, s-a semnat cintractul de începere a lucrărilor de semaforizare a acestor treceri. În primă etapă lucrările vor fi făcute în trei locații:

În vara lui 2021 se semna faza de proiectare a semaforizării trecerilor la calea ferată de pe DN 17. În patru luni de atunci trebuiau să înceapă lucrările.

Asta după ce, ani la rând s-au făcut presiuni pentru semaforizarea lor. CFR a explicat că tipurile de tren care circulă pe acolo nu impun semaforizarea.

Totuși, după protestul șoferlor din vara lui 2021, s-a decis semaforizarea acestor treceri.

VIDEO: Imediat se împlinește un an de când „în patru luni” începe semaforizarea trecerilor la nivel cu cale ferată de pe DN 17

La un an de la semnarea acordului, s-a semnat, în sfârșit, și contractul de începere al lucrărilor.

În prima etapă se vor semnaliza trecerile la nivel cu cale ferată din trei locații: două la Livezile și una în Susenii Bârgăului.

Semaforizarea acestor treceri se va face în baza legii nr 154 din 26 iunie 2018, inițiată de Ionuț Simionca, pe atunci deputat de BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: