21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

ÎN SFÂRȘIT! S-a semnat ÎNCEPEREA lucrărilor de semaforizare a trei treceri la nivel cu cale ferată de pe Valea Bârgăului

DN 17 e tăiat de treceri la nivel cu cale ferată, pe Valea Bârgăului. După ani de presiuni și promisiuni, s-a semnat cintractul de începere a lucrărilor de semaforizare a acestor treceri. În primă etapă lucrările vor fi făcute în trei locații:

În vara lui 2021 se semna faza de proiectare a semaforizării trecerilor la calea ferată de pe DN 17. În patru luni de atunci trebuiau să înceapă lucrările.

Asta după ce, ani la rând s-au făcut presiuni pentru semaforizarea lor. CFR a explicat că tipurile de tren care circulă pe acolo nu impun semaforizarea.

Totuși, după protestul șoferlor din vara lui 2021, s-a decis semaforizarea acestor treceri.

VIDEO: Imediat se împlinește un an de când „în patru luni” începe semaforizarea trecerilor la nivel cu cale ferată de pe DN 17

La un an de la semnarea acordului, s-a semnat, în sfârșit, și contractul de începere al lucrărilor.

În prima etapă se vor semnaliza trecerile la nivel cu cale ferată din trei locații: două la Livezile și una în Susenii Bârgăului.

Semaforizarea acestor treceri se va face în baza legii nr 154 din 26 iunie 2018, inițiată de Ionuț Simionca, pe atunci deputat de BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...