7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

VIDEO: Imediat se împlinește un an de când „în patru luni” începe semaforizarea trecerilor la nivel cu cale ferată de pe DN 17

În vara lui 2021 se semna faza de proiectare a semaforizării trecerilor la calea ferată de pe DN 17. În patru luni de atunci trebuiau să înceapă lucrările. Imediat se împlinește anul de la „ultimele promisiuni”.

DN 17, de la ieșirea din Bistrița spre Vatra Dornei, este tăiat de treceri la nivel cu cale ferată. Acestea au semnul STOP și crucea lui Andrei, oblingând șoferii să oprească pentru a se asigura.

Deși au existat numeroase accidente și s-au făcut petiții, CFR a ținut-o una și bună: NU se pot semaforiza. Motivele ar fi că nu există trafic feroviar intens și nici de interes. CFR nu are treabă cu tipul drumului „tăiat” ci cu tipurile de tren care circulă pe acolo.

DN17, tăiat de căi ferate! Biroul rutier a solicitat semaforizarea trecerilor! DE CE nu s-au amplasat:

În iulie anul trecut, șoferii au protestat la trecerea de la Livezile. Au cerut insistent, alături de autorități și poliție, semaforizarea trecerilor.

FOTO/VIDEO: PROTEST la calea ferată din Livezile! Ce spun autoritățile și cei de la CFR

Acest protest părea să fi fost „picătura care a umplut paharul” insistențelor. CFR anunța spre finalul lunii iulie că începuse faza de proiectare, ceea ce însemna că în patru luni de zile, maximum, vor începe lucrările în teren.

VIDEO: Minune! S-a dat termen CLAR când va începe semaforizarea la trecerile de pe DN 17

Mai exact, lucrările de semaforizare ar fi trebuit să înceapă în luna noiembrie 2021, cel târziu.

Totuși, suntem în luna mai 2022, iar la trecerile la nivel cu cale ferată NU se vede nicio mișcare. Imediat se face un an de zile de la ultimele promisiuni, iar șoferii încă opresc să se asigure, traficul aglomerându-se.

În video de mai jos, trecerile la nivel cu cale ferată din Livezile, cu puțin înainte de „orele de vârf”.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Chiar ma-ntrebam zilele trecute despre acest subiect. daca imi aduc bine aminte citeam in ziarul dvs despre contracte ferme, termene precise incununate cu poze de la fata locului cu specialisti de la transporturi (cel putin de la cele terestre), politia rutiera, prefectura, consiliul judetean, primariile de pe Valea Bargaului……RAHAT Mi-e scarba.

  2. CFR-ul va face ceva… numai daca le da cineva cu ” parul in cap ” … altfel fix invers ii doare pe toti ! Pe ei nu-i intereseaza ” drumul public „… ! Aceasta initiativa cei de la drumuri trebuie s-o aiba, in colaborare cu primariile locale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...