18.2 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

BISTRIȚA: Monografia „Casa cu suflete” se lansează în 16 septembrie, la Centrul cultural Dacia

Vineri, 16 septembrie, la Centrul cultural Dacia va fi prezentată publicului monografia „Casa cu suflete”, semnată de Alexandru Câțcăuan.

Evenimentul debutează la ora 16.00, cu un moment oficial la care particpă Consiliul Director al Asociației naționale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România. Vor lua parte, totodoată, directori ai acestor instituții, scriitori din cenaclul literar „George Coșbuc” și membrii Ansamblului Codrișorul.

În program este inclus și un moment folcloric. Participă Orchestra profesionistă Bistrița (de altădată) din care fac parte

  • Ștefan Cigu (șef orchestră)
  • Anghel Urs (vioară)
  • Dumitru Ciupa (taragot)
  • Robert Lenghel (contrabas)
  • Suto Bella (clarinet)
  • Eugen Hoga – Tuți (arcodeon)
  • Mihai Spân (vioară)

Soliști: Cornelia Ardelean, Petre Petruse, Viorica Lazăr, Ileana Melian

Pe scenă va urca și Ansamblul folcloric Codrișorul – seniori și juniori – coregraf Traian Simionca.

Nu vor lipsi nici seniorii Ansamblului folcloric Codrișorul (de altădată) – Generația de Aur, câștigătoare distincției Colierul de aur (Dijon, Franța, 1985) și a Plachetei Jubiliare Dijon 1996 – 50 de ani.

Coregrafi Aurel Munteanu și regretatul Tiberiu Danciu.

Evenimentul cuprinde un recital de romanțe pe versurile lui George Coșbuc, cu Alexandru Căpitan și Ioachim Spân. În încheiere, este programat un Recital de poezie cu Liviu Pancu – actor și regizor la Teatrul Național Târgu Mureș. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.