21.1 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

VIDEO: Iarnă-n toată regula în Munții Rodnei! Șase grade, mâine, la Bistrița

Vreme extrem de rece la mijloc de septembrie. Iarna s-a instalat în toată regula în Munții Rodnei. Mâine, la Bistrița, temperaturile vor coborî până la 6 grade Celsius.

Încă de la începutul weekendului, vremea s-a răcit. În zonele înalte, de ieri dimineață au început să cadă primii fulgi de zăpadă.

Doar că vremea rece a făcut ca la peste 1.600 metri altitudine, iarna să se instaleze în toată regula.

Peisajul surprins ieri pe traseul Anieşul Mic – Şaua „Între Izvoare” e mai mult decât grăitor.


Până la 1.600m a fost o ploaie mocănească. Între 1.600-1.700 m altitudine – lapoviță, după care zăpadă. Sus, în creastă, stratul de zăpadă are 10 cm, vântul bate tare cu peste 40 km/h.” Video + text realizat de către domnul Croitor Ioan, căruia îi mulțumesc pentru mesaj” a scris Mihai Bălan, meteorologul bistrițean, pe Facebook.

Vremea rămâne rece. Mâine, la Bistrița, 6 grade Celsius

Cu iarna pe creste, nici la Bistrița nu va fi prea cald. Mâine dimineasță, în județ, temperaturile vor coborî până la două grade. În Bistrița, minima va fi de 6 grade Celsius.

Valorile termice vor rămâne foarte scăzute, astfel, vom fi mult sub mediile multianuale ale perioadei. La munte, în aceste condiții, la peste 1.600/1.700 m. alt. vor predomina precipitațiile mixte, cu ninsori în zonele de creastă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 si 13°C, iar cele minime de mâine dimineață vor scădea spre 2°C în depresiuni și spre 7/8°C la podiș.
La Bistrița, vremea va fi în general închisă și aici. Vântul va sufla moderat, iar maxima zilei va atinge doar 11°C. Temporar va ploua, moderat cantitativ în orele după-amiezei, iar minima zilei de mâine va scădea spre 6°C” a mai anunțat Mihai Bălan.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: