21.9 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

VIDEO: Iarnă-n toată regula în Munții Rodnei! Șase grade, mâine, la Bistrița

Vreme extrem de rece la mijloc de septembrie. Iarna s-a instalat în toată regula în Munții Rodnei. Mâine, la Bistrița, temperaturile vor coborî până la 6 grade Celsius.

Încă de la începutul weekendului, vremea s-a răcit. În zonele înalte, de ieri dimineață au început să cadă primii fulgi de zăpadă.

Doar că vremea rece a făcut ca la peste 1.600 metri altitudine, iarna să se instaleze în toată regula.

Peisajul surprins ieri pe traseul Anieşul Mic – Şaua „Între Izvoare” e mai mult decât grăitor.


Până la 1.600m a fost o ploaie mocănească. Între 1.600-1.700 m altitudine – lapoviță, după care zăpadă. Sus, în creastă, stratul de zăpadă are 10 cm, vântul bate tare cu peste 40 km/h.” Video + text realizat de către domnul Croitor Ioan, căruia îi mulțumesc pentru mesaj” a scris Mihai Bălan, meteorologul bistrițean, pe Facebook.

Vremea rămâne rece. Mâine, la Bistrița, 6 grade Celsius

Cu iarna pe creste, nici la Bistrița nu va fi prea cald. Mâine dimineasță, în județ, temperaturile vor coborî până la două grade. În Bistrița, minima va fi de 6 grade Celsius.

Valorile termice vor rămâne foarte scăzute, astfel, vom fi mult sub mediile multianuale ale perioadei. La munte, în aceste condiții, la peste 1.600/1.700 m. alt. vor predomina precipitațiile mixte, cu ninsori în zonele de creastă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 si 13°C, iar cele minime de mâine dimineață vor scădea spre 2°C în depresiuni și spre 7/8°C la podiș.
La Bistrița, vremea va fi în general închisă și aici. Vântul va sufla moderat, iar maxima zilei va atinge doar 11°C. Temporar va ploua, moderat cantitativ în orele după-amiezei, iar minima zilei de mâine va scădea spre 6°C” a mai anunțat Mihai Bălan.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...