23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

VIDEO: Iarnă-n toată regula în Munții Rodnei! Șase grade, mâine, la Bistrița

Vreme extrem de rece la mijloc de septembrie. Iarna s-a instalat în toată regula în Munții Rodnei. Mâine, la Bistrița, temperaturile vor coborî până la 6 grade Celsius.

Încă de la începutul weekendului, vremea s-a răcit. În zonele înalte, de ieri dimineață au început să cadă primii fulgi de zăpadă.

Doar că vremea rece a făcut ca la peste 1.600 metri altitudine, iarna să se instaleze în toată regula.

Peisajul surprins ieri pe traseul Anieşul Mic – Şaua „Între Izvoare” e mai mult decât grăitor.


Până la 1.600m a fost o ploaie mocănească. Între 1.600-1.700 m altitudine – lapoviță, după care zăpadă. Sus, în creastă, stratul de zăpadă are 10 cm, vântul bate tare cu peste 40 km/h.” Video + text realizat de către domnul Croitor Ioan, căruia îi mulțumesc pentru mesaj” a scris Mihai Bălan, meteorologul bistrițean, pe Facebook.

Vremea rămâne rece. Mâine, la Bistrița, 6 grade Celsius

Cu iarna pe creste, nici la Bistrița nu va fi prea cald. Mâine dimineasță, în județ, temperaturile vor coborî până la două grade. În Bistrița, minima va fi de 6 grade Celsius.

Valorile termice vor rămâne foarte scăzute, astfel, vom fi mult sub mediile multianuale ale perioadei. La munte, în aceste condiții, la peste 1.600/1.700 m. alt. vor predomina precipitațiile mixte, cu ninsori în zonele de creastă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 si 13°C, iar cele minime de mâine dimineață vor scădea spre 2°C în depresiuni și spre 7/8°C la podiș.
La Bistrița, vremea va fi în general închisă și aici. Vântul va sufla moderat, iar maxima zilei va atinge doar 11°C. Temporar va ploua, moderat cantitativ în orele după-amiezei, iar minima zilei de mâine va scădea spre 6°C” a mai anunțat Mihai Bălan.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: