16.5 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Patru comune din județ nu s-au sinchisit să-și caute firme care să le deszăpezească drumurile iarna asta

Pregătirile pentru iarnă sunt în toi. Se caută firme care să deszăpezească drumurile, se cumpără materiale antiderapante, etc. Conform informațiilor furnizate de Prefectura BN, patru comune din județ nici măcar nu s-au sinchisit să-și caute firme sau materiale.

Iarna se apropie cu pași repezi. În zonele de munte deja a nins, iar din luna octombrie se așteaptă tot mai des asftel de precipitații.

Pregătirile pentru curățarea carosabilului, în sezonul de iarnă, sunt în toi. Pentru drumurile naționale deja e ”bătută palma„. Pentru drumurile județene, unele dintre licitații sunt gata, altele în curs de finalizare.

În ceea ce privește drumurile comunale, patru primării nu s-au sinchisit să facă niciun fel de demers.Cel puțin până la această oră.

  • Cinci unități administrativ-teritoriale (n.r. – primării ) au încheiate contracte pentru sezonul 2022-2023: Ciceu-Mihăești, Dumitra, Petru-Rareș, Salva, Tiha-Bârgăului;
  • Șapte unități administrativ-teritoriale au contracte în procedură de achiziție: Căianu Mic, Cetate, Ciceu-Giurgești, Livezile, Nușeni, Rebrișoara, Târlișua;
  • Patru unități administrativ-teritoriale nu au demarat nici o procedură până la această dată: Budacu de Jos, Chiuza, Parva, Șieu Măgheruș;
  • 42 unități administrativ-teritoriale asigură utilajele și materialele antiderapante prin forțe proprii” au transmis azi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița Năsăud.

Orașele Bistrița, Năsăud, Beclean și Sîngeorz-Băi își curăță drumurile prin forțe proprii.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: