21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Patru comune din județ nu s-au sinchisit să-și caute firme care să le deszăpezească drumurile iarna asta

Pregătirile pentru iarnă sunt în toi. Se caută firme care să deszăpezească drumurile, se cumpără materiale antiderapante, etc. Conform informațiilor furnizate de Prefectura BN, patru comune din județ nici măcar nu s-au sinchisit să-și caute firme sau materiale.

Iarna se apropie cu pași repezi. În zonele de munte deja a nins, iar din luna octombrie se așteaptă tot mai des asftel de precipitații.

Pregătirile pentru curățarea carosabilului, în sezonul de iarnă, sunt în toi. Pentru drumurile naționale deja e ”bătută palma„. Pentru drumurile județene, unele dintre licitații sunt gata, altele în curs de finalizare.

În ceea ce privește drumurile comunale, patru primării nu s-au sinchisit să facă niciun fel de demers.Cel puțin până la această oră.

  • Cinci unități administrativ-teritoriale (n.r. – primării ) au încheiate contracte pentru sezonul 2022-2023: Ciceu-Mihăești, Dumitra, Petru-Rareș, Salva, Tiha-Bârgăului;
  • Șapte unități administrativ-teritoriale au contracte în procedură de achiziție: Căianu Mic, Cetate, Ciceu-Giurgești, Livezile, Nușeni, Rebrișoara, Târlișua;
  • Patru unități administrativ-teritoriale nu au demarat nici o procedură până la această dată: Budacu de Jos, Chiuza, Parva, Șieu Măgheruș;
  • 42 unități administrativ-teritoriale asigură utilajele și materialele antiderapante prin forțe proprii” au transmis azi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, reprezentanții Instituției Prefectului Bistrița Năsăud.

Orașele Bistrița, Năsăud, Beclean și Sîngeorz-Băi își curăță drumurile prin forțe proprii.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...