14.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Mai multe baraje din Bistrița-Năsăud vor fi verificate

Barajele mici din Bistrița-Năsăud urmează să fie verificate împreună cu alte baraje din Transilvania de către Administrația Bazinală Someș-Tisa.

Bazinele din categoriile C și D, adică baraje de capacitate mică, importanță normal și redusă, vor fi verificate de către specialiști din cadrul Administrației Bazinale Someș-Tisa.

Aceștia verifică stadiul reglementării privind siguranța în exploatare, modul de îndeplinire a măsurilor stabilite prin expertize și inspecții tehnice, existența actelor de reglementare și respectarea acestora, precum și starea tehnică a lucrărilor hidrotehnice.

În Bistrița-Năsăud sunt 14 baraje de acest tip. După verificări va fi întocmit un raport de sinteză care va furniza o imagine actualizată a stării construcțiilor încadrate în categoriile de importanță C și D.

„Specialiștii Administraţiei Bazinale de Apă Someș-Tisa au început verificările barajelor încadrate în categoriile de importanță C și D din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

În spațiul hidrografic Someș-Tisa sunt 102 baraje din categoriile de importanță C și D, adică baraje de capacitate mică, de importanţă normală şi redusă. Dintre acestea, 11 se află în administrarea instituției noastre, restul având alți deținători. Pe județe, situația se prezintă astfel:

În județul Bistrița-Năsăud figurează 14 baraje, în Maramureș 19, în Satu Mare 24, iar în Cluj 29.

Acțiunea se va finaliza cu un raport de sinteză care va furniza o imagine actualizată a stării construcțiilor încadrate în categoriile de importanță C și D. Raportul va cuprinde măsurile ce se impun pentru exploatarea în condiții de siguranță a lucrărilor hidrotehnice și va fi înaintat Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Acțiunea de verificare, realizată ca urmare a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se desfășoară la solicitarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și este coordonată de Administrația Națională “Apele Române”, transmite Administrația Vazinală Someș-Tisa, pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.