10.8 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

FOTO/VIDEO: Comunitatea din Budești-Fânațe l-a celebrat pe Sfântul Apostol Andrei cu slujbă specială și colinde

Momente emoționante, ieri, în comunitatea din Budești-Fânațe, care a prăznuit hramul bisericii – Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României. În mijlocul credincioșilor a fost prezent și părintele Marius Ciprian Pop…

Părintele Marius Ciprian Pop a fost invitatul de onoare al praznicului care s-a desfășurat ieri, în Budești-Fânațe. Prezența sa a fost posibilă grație efortului lui Ilarian Brătfălean, fiu al comunității.

Programul liturgic al zilei a început la ora 8:20, cu Acatistul Sfântului Andrei. A urmat Utrenia și apoi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Aici părintele Marius Ciprian Pop a slujit alături de un sobor de preoți din comuna Budești și satele învecinate – foști slujitori ai parohiei și fii ai satului.

După cuvântul de învățătură rostit de preotul Teodor Tomoroga, la Parohia Blăjenii de Sus, părinte Marius Ciprian Pop, alături de Ceterașii de la Cluj ne-au emoționat cu un cântec patriotic. În fapt, fiecare creștin se cuvine să dea dovadă de patriotism, ne-a reamintit părintele Marius Ciprian Pop. 

Apoi i-a și colindat pe creștinii prezenți la acest eveniment. A reușit să tulbure inimile tuturor,  atât prin colinde, cât și prin cuvintele frumoase pe care le-a adresat comunității”, a povestit preotul bisericii din Budești Fânațe.

O surpriză a oferit-o și un tânărul Mihai Oltean, originar din Budești-Fânațe, care și-a bucurat consătenii interpretând câteva colinde la vioară.

„Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit săne bucurăm împreună de acest eveniment…”, a mai transmis preotul satului. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: