10.6 C
Bistrița
duminică, mai 19, 2024

85 de pacienți, între care 30 copii, la Urgențe cu toxiinfecție alimentară: Un pacient de 55 de ani, internat și la Terapie Intensivă

85 de persoane s-au prezentat la Urgențe cu toxiinfecție alimentară zilele trecute, a transmis managerul Gabriel Lazany de la Spitalul Clinic de Urgență Bistrița. Dintre acestea, 30 sunt copii. Un singur pacient a ajuns la Terapie Intensivă.

În momentul de față, mai există doar doi pacienți internați. Un copil cu sindrom sever de deshidratare și vărsături – acesta a fost motivul internării – și un bărbat, internat și în secția de ATI. Acum este transferat în secțiade Boli Infecțioase”, a mai spus Gabriel Lazany.

Bărbatul are 55 de ani. A fost diagnosticat cu sindrom de deshidratare sever care a dus la dezvoltarea unei insuficiențe renale. Așa se explică faptul că a ajuns în ATI, a completat directorul medical al spitalului, dr. Gabriela Deak.

DSP Bistrița-Năsăud se ocupă de ancheta epidemiologică. Tot ei vor stabili dacă cei 85 de pacienți s-au ales cu toxiinfecție alimentară din același focar. Este posibil, în perioada aceasta de vară să existe mai multe focare, a precizat dr. Gabriela Deak.

Mai mulți pacienți, și copii și adulți – însă nu toți – au fost confirmați și cu Salmonella, au explicat cei de la Spitalul Clinic de Urgență Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...

Se fac angajări la Stewo Plastic Năsăud, Fan Courier, Hotel Coroana și Crama Veche

Stewo Plastic Năsăud are nevoie de un asistent producție, Fan Courier caută curieri serioși în Bistrița! Crama Veche angajează administrator, barman, ospătar și ajutor bucătar. Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud.

Când este cel mai bine să îți programezi vizita la service? Oricând. De oriunde. La orice oră

Materom Automotive îți oferă posibilitatea programării online a mașinii tale Mercedes-Benz, ca vizitator sau prin logare în contul tău Mercedes Me.