21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Ați mers vreodată pe bicicletă cu ochii închiși? Lecția de curaj dată de Adrian (nevăzător): a făcut 34 de km pe două roți, în două ore

Adrian Tămaș este probabil primul sportiv nevăzător din România care a făcut un traseu de 34 de km în două ore și jumătate. S-a întâmplat ieri, la Bistrița Bike Marathon.

Lecție de curaj și determinare a dat ieri bistrițeanul Adrian Tămaș, la Bistrița Bike Marathon. Asta pentru că Adrian Tămaș a parcurs traseul mediu de 34 de km de la Bistrița Bike Marathon deși de ani buni nu vede deloc. Traseul l-a parcurs în două ore și 31 de minute.

Aventura sa a fost făcută cunoscută de Elena Nicolae, director al Fundației Comunitară Cluj și director media al Turului Ciclist al Sibiului.

„Cred că este o premieră în România: Adrian Tămaș, care nu vede deloc, a făcut traseul mediu de la Bistrița Bike Marathon (34 de km) în 2 ore, 31 de minute și 13 secunde. Cu ajutorul lui Gabriel Tolca, un ciclist cel puțin la fel de curajos, care și-a asumat conducerea tandemului. Zâmbetele de la final descriu perfect starea de spirit a celor doi. Nu e nevoie de alte cuvinte. Deși sunt multe de povestit”, a notat Elena Nicolae, pe contul său de Facebook.

Adrian Tămaș are un tandem, adică o persoană care îl ajută de 7 ani. Prietenii îl ajută să iasă cu bicicleta pe șosea, cel puțin o dată pe săptămână. Cea mai mare aventură a sa pe bicicletă a fost până ieri un drum la mare, care s-a întins pe 6 zile.

Foto: Elena Nicolae

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...