13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Robert Sighiartău: Trebuie să creștem veniturile salariale în Bistrița-Năsăud!

Administrația PSD Radu Moldovan nu are o viziune de dezvoltare economică și de infrastructură a județului.

Dacă nu ai infrastructură, nu ai nicio economie puternică. Noi, în Bistrița-Năsăud, nu avem drum expres, nu avem o autostradă care să treacă prin Bistrița, nu avem centură ocolitoare și nu avem parcuri industriale. Asta ne-a adus în situația în care suntem pe ultimul loc la veniturile salariale în Regiunea Nord-Vest. Inclusiv Sălajul, în ultimii patru ani, ne-a depășit.

Bistrițenii încasează lunar, în medie, 3.700 de lei net. Media națională este de 5.200 lei. Decalajul este foarte mare. Noi facem parte din județele mai sărace din țară, și asta e o mare problemă.

Dacă am fi avut o infrastructură bună, respectiv o centură ocolitoare, un drum expres, firmele existente ar fi fost mai competitive, ar fi putut produce mai mult, ar fi avut un profit mai bun, ar fi putut da salarii mai bune. De asemenea, ar fi putut să vină investitori și din alte județe, și astfel salariul ar fi putut crește chiar până la 1.000 de euro.

Dacă nu vom face în viitorul apropiat aceste lucruri, decalajul va crește. Celelalte județe se vor dezvolta, deoarece au toate componentele astea, iar Bistrița-Năsăud se va plafona. Iar asta va duce la o migrație a cetățenilor din județul nostru spre zone mai dezvoltate. Oamenii pleacă întotdeauna după bunăstare.

Consiliul Județean poate să ajute la creșterea veniturilor și trebuie să asigure bunăstarea cetățenilor județului.

Material electoral comandat de PNL Filiala Bistrița-Năsăud

Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: