11.4 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

FOTO: Descoperiri neobișnuite, în podul unei case din Budac și curtea unei locuințe din Căian

O femeie din Budacul de Jos s-a apucat ieri de făcut curat în podul casei tatălui său. Acolo a descoperit ceva… ciudat. A anunțat polițiștii care au stabilit că obiectul provine din perioada interbelică. Reprezentanții aceluiași birou din cadrul IPJ BN au descoperit în curtea unei locuințe din Căianul Mic ceva ce e interzis de lege.

O curățenie „lună și bec” poate scoate la lumină tot felul de lucruri… ciudate.

Așa s-a întâmplat și ieri, în Budacul de Jos. O femeie s-a apucat de făcut curat în podul casei tatălui său. Acolo a descoperit o armă. A sunat și a anunțat poliția.

„Fiica unui bărbat de 71 de ani din Budacu de Jos a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, în timp ce efectua lucrări de reabilitare a locuinței, a găsit în podul locuinței o armă veche. La fața locului, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit faptul că arma în cauză este o armă militară. Aceasta provine, probabil, din perioada interbelică, având atașată la țeavă o baionetă, nefuncțională și în stare avansată de degradare. Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea  regimului armelor și al munițiilor”, explică reprezentanții IPJ BN.

Descoperire la… Căian

Tot pe baza cercetărilor Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-a mai găsit o neregulă. De această dată, la Căianu Mic.

Polițiștii au stabilit că, în cursul lunii iunie 2018, un tânăr, de 19 ani, din Căianu Mic ar fi capturat din mediul silvic un căprior. L-a luat și l-a ținut în captivitate, într-un țarc amenajat în curtea locuinței lui.

Puiul de căprioară urmează a fi predat gestionarului fondului cinegetic.

Tot în luna iunie, un bărbat de 49 ani, din Beclean, ar fi capturat din extravilanul localității Măluț tot un căprior.

Polițiștii au descoperit că bărbatul nu deținea permis de vânătoare și nici autorizație de vânătoare pentru specia respectivă la data capturării.

Exemplarul de căprioară a fost  predat gestionarului fondului cinegetic.

„În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul infracțiunii de braconaj”, anunță polițiștii.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: