24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

FOTO: Descoperiri neobișnuite, în podul unei case din Budac și curtea unei locuințe din Căian

O femeie din Budacul de Jos s-a apucat ieri de făcut curat în podul casei tatălui său. Acolo a descoperit ceva… ciudat. A anunțat polițiștii care au stabilit că obiectul provine din perioada interbelică. Reprezentanții aceluiași birou din cadrul IPJ BN au descoperit în curtea unei locuințe din Căianul Mic ceva ce e interzis de lege.

O curățenie „lună și bec” poate scoate la lumină tot felul de lucruri… ciudate.

Așa s-a întâmplat și ieri, în Budacul de Jos. O femeie s-a apucat de făcut curat în podul casei tatălui său. Acolo a descoperit o armă. A sunat și a anunțat poliția.

„Fiica unui bărbat de 71 de ani din Budacu de Jos a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, în timp ce efectua lucrări de reabilitare a locuinței, a găsit în podul locuinței o armă veche. La fața locului, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit faptul că arma în cauză este o armă militară. Aceasta provine, probabil, din perioada interbelică, având atașată la țeavă o baionetă, nefuncțională și în stare avansată de degradare. Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea  regimului armelor și al munițiilor”, explică reprezentanții IPJ BN.

Descoperire la… Căian

Tot pe baza cercetărilor Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-a mai găsit o neregulă. De această dată, la Căianu Mic.

Polițiștii au stabilit că, în cursul lunii iunie 2018, un tânăr, de 19 ani, din Căianu Mic ar fi capturat din mediul silvic un căprior. L-a luat și l-a ținut în captivitate, într-un țarc amenajat în curtea locuinței lui.

Puiul de căprioară urmează a fi predat gestionarului fondului cinegetic.

Tot în luna iunie, un bărbat de 49 ani, din Beclean, ar fi capturat din extravilanul localității Măluț tot un căprior.

Polițiștii au descoperit că bărbatul nu deținea permis de vânătoare și nici autorizație de vânătoare pentru specia respectivă la data capturării.

Exemplarul de căprioară a fost  predat gestionarului fondului cinegetic.

„În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul infracțiunii de braconaj”, anunță polițiștii.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...