7.3 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

E OFICIAL: Statul le plătește polițiștilor și militarilor ratele la casă

După ce în primăvara acestui an, proiectul de lege a trecut de Camera Deputaților, săptămâna aceasta și Senatul a votat pentru. Astfel, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, polițiștii și militarii vor primi bani de la Stat pentru a-și achita ratele la casă.

S-a decis acordarea încă unui sprijin financiar pentru cei ce-mbracă uniforma de polițist sau de militar. Dacă până acuma, Statul le plătea chiriile, în curând Statul le va achita și ratele la casă.

Proiectul legislativ a fost aprobat în primăvară de Camera Deputaților. La începutul săptămânii a primit vot favorabil și din Senat. Proiectul este acum pe masa Peședintelui, urmând ca să ajungă în Monitorul Oficial.

Acest ajutor bănesc se adresează polițiștilor sau militarilor aflați la prima numire în funcție sau nevoiți să se mute în interes de serviciu și care contractează un credit imobiliar sau ipotecar

Mai exact, polițiștii și cadrele militare care au fost numite în prima funcție sau care au fost mutate în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu, unde nici soțul sau soția nu dețin o locuință în acea localitate și cărora nu li se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător și care au contractat un credit ipotecar sau imobiliar vor primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata împrumutului contractat.

Această compensație lunară se acordă pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului și doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: