12.7 C
Bistrița
marți, aprilie 30, 2024

Se cere mutarea troiței înapoi în fața Prefecturii!

O petiție a fost lansată zilele trecute. Semnatarii cer mutarea troiței înapoi în fața Prefecturii. Aceasta se află în prezent în cimitirul de pe strada Tărpiului. Autoritățile județene ar părea să aibă alte intenții, însă!

Troița ridicată în memoria martirilor Revoluției din Decembrie 1989 a fost mutată. Din fața Prefecturii a ajuns tocmai în cimitirul de pe strada Tărpiului.

Bistrițenii, supărați pe acest lucru, au realizat o petiție online prin care solicită aducerea troiței înapoi în piața Petru Rareș.

În 22 Decembrie 1989, peste 10.000 de bistrițeni s-au ridicat împotriva dictaturii comuniste. După un marș prin tot orașul, demonstranții au ajuns, în jurul orei 9:00, în Piața Petru Rareș, în fața sediului județenei PCR. Aici s-a scandat împotriva comunismului și a dictatorului, aici s-a cerut libertate pentru poporul român, nu în cimitirul de pe str. Drumul Tărpiului, unde autoritățile au mutat troița”, scriu aceștia pe pagina petiției.

Campania de strângere semnături a fost inițiată de Adrian Florin Chereji și are până în prezent 119 semnături. Linkul la care se poate semna îl găsiți AICI.

Autoritățile județene par să aibă însă alte planuri.

În 22 decembrie 2018, la ceremonia de comemorare a eroilor Revoluției, prefectul Ovidiu Frenț spunea că se va găsi un alt monument, în locul troiței.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: