28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Se cere mutarea troiței înapoi în fața Prefecturii!

O petiție a fost lansată zilele trecute. Semnatarii cer mutarea troiței înapoi în fața Prefecturii. Aceasta se află în prezent în cimitirul de pe strada Tărpiului. Autoritățile județene ar părea să aibă alte intenții, însă!

Troița ridicată în memoria martirilor Revoluției din Decembrie 1989 a fost mutată. Din fața Prefecturii a ajuns tocmai în cimitirul de pe strada Tărpiului.

Bistrițenii, supărați pe acest lucru, au realizat o petiție online prin care solicită aducerea troiței înapoi în piața Petru Rareș.

În 22 Decembrie 1989, peste 10.000 de bistrițeni s-au ridicat împotriva dictaturii comuniste. După un marș prin tot orașul, demonstranții au ajuns, în jurul orei 9:00, în Piața Petru Rareș, în fața sediului județenei PCR. Aici s-a scandat împotriva comunismului și a dictatorului, aici s-a cerut libertate pentru poporul român, nu în cimitirul de pe str. Drumul Tărpiului, unde autoritățile au mutat troița”, scriu aceștia pe pagina petiției.

Campania de strângere semnături a fost inițiată de Adrian Florin Chereji și are până în prezent 119 semnături. Linkul la care se poate semna îl găsiți AICI.

Autoritățile județene par să aibă însă alte planuri.

În 22 decembrie 2018, la ceremonia de comemorare a eroilor Revoluției, prefectul Ovidiu Frenț spunea că se va găsi un alt monument, în locul troiței.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...