12.3 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

Peste 20.000 de bistrițeni își așteaptă încă restituirea taxei auto. Cine sunt ultimii „de pe listă”

Peste 30.000 de bistrițeni și-au depus cererile de restituire a taxei auto. Peste 20.000 încă își așteaptă banii. Iar o categorie dintre aceștia vor fi chiar ultimii pe listă.

La Agenția Județeană a finanțelor publice s-au depus 33.217 cereri de restituire a taxei auto. Până în prezent au fost analizate 21.124 de cereri, însă doar 9.883 de contribuabili și-au primit banii, efectiv.

Suma totală restituită se ridică la 31.303.000 lei.

 În total, pentru toate cele peste 33.000 de cereri, suma de restituit se ridică la 86 de milioane de lei. Valoarea celor 21.124 de cereri soluționate până în prezent se ridică la 59.020.000 lei”, a explicat Marius Ilieșiu, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistrița – Năsăud.

Ultimele cereri care vor fi soluționate sunt cele pentru restituirea taxei de timbru.

Cei care au solicitat restituirea acestei taxe au avut timp până în septembrie să depună cererile, și, conform legii, avem timp până în 30 iunie 2019 să le dăm banii înapoi”, a mai spus Ilieșiu.

Șeful adjunct a mai explicat că vor începe restituirea banilor de îndată ce vor avea bugetul alocat, însă crede că se vor încadra, cu toate întârzierile, până la finele lunii iunie.

Cei care au uitat să își depună cerere de restituire a taxei, în limita de timp impusă, o mai pot cere doar cu sentință judecătorească.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: