10.4 C
Bistrița
joi, mai 2, 2024

În premieră națională, la Bistrița ar putea fi montate parapete anti-sinucidere, ca la Formula1

După tragicele accidente din zona Dedeman, ar putea fi amplasate parapete care să protejeze și să despartă stâlpii pasarelei de partea carosabilă! Parapetele metalice sunt o opțiune care a fost deja discutată cu o firmă de specialitate.

Într-o ședință a Consiliului Local Bistrița s-a ridicat problema sinuciderilor din ultimul an de pe strada Industriei. Este vorba despre cei trei bărbați care au intrat într-un stâlp de susținere al pasarelei din zona Dedeman, pierzându-și viața. Unul dintre ei a recurs la acest gest în decembrie, celălalt în aprilie, iar cel mai recent caz a fost chiar săptămâna trecută!

Consilierul local Antal Atilla a fost cel care a ridicat primul problema aceasta într-o ședință de Consiliu Local. Acesta propune ridicarea unor parapete asemenea celor de la Formula1:

„Am citit în ziare că s-a întâmplat o nenorocire la pasarela din zona Dedeman, un tânăr care a intrat într-un stâlp și și-a pierdut viața. Mă gândeam că poate ar fi bine, ca la Formula 1, în jurul stâlpului să fie opritoare.”

Ioan Peteleu a venit în completarea acestuia, spunând despre costurile aferente că nu ar fi unele ridicate:

„Cred că ar fi indicat în acea zonă, ca o măsură de prevenție, să se monteze parapete metalice și de-o parte și de alta. Cred că ar fi o măsură de prevenție care s-ar putea lua fără costuri foarte mari. În ceea ce privește administrația cred că putem face lucrul ăsta.”

Primarul Ovidiu Crețu se pare că deja și-a făcut calculele astfel încât proiectul ar fi deja în plan:

„Avem deja o ofertă de la firma Beta pentru a realiza niște parapete metalice în zona respectivă. O să vedem și costurile, dar acolo va trebui să montăm acele benzi din metal care să protejeze stâlpul.”, spune edilul.

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: