-3.7 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

A crescut ajutorul de deces! CARE sunt noile valori

Numărul ajutoarelor de deces acordate de Casa de Pensii a crescut simțitor anul trecut, comparativ cu 2020. Anul acesta, și valoarea acestui ajutor a crescut.

COVID 19 a ucis „pe capete”. Casa de Pensii explica faptul că a acordat mult mai multe ajutoare de deces în anul 2021, comparativ cu 2020.

Casa de Pensii NU mai face față solicitărilor de ajutor de deces! ”E prea multă moarte”

În 2021, ajutorul de deces în cazul unei persoane asigurate era de 5.429 de lei. Valoarea ajutorului pentru un membru de familie al asiguratului / pensionarului era de 2.715 lei.

La începutul acestui an, autoritățile centrale au anunțat majorarea acestui ajutor.

În funcție de situație, ajutorul de deces poate avea două valori:

  • suma de 6.095 de lei va fi acordată persoanelor asigurate în sistemul public de pensii sau în cazul decesului unui pensionar
  • suma de 3.048 de lei va fi acordată în cazul decesului unui membru de familie al persoanei asigurate sau al pensionarului

Potrivit legii, ajutorul de deces trebuie să fie egal cel puțin cu valoarea salariului mediu brut.

Ajutorul de deces se acordă după caz, pe baza unor documente transmise fie prin serviciile poștale, fie în format electronic, pe baza certificatului de deces. Ajutorul se achită în termen de trei zile lucrătoare de la depunerea solicitării.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

    • Nu ati citit stirea. NU s-a comparat in text, NICAIERI, valoarea ajutorului de deces din 2020 cu cel din 2021. Ci doar NUMARUL ajutoarelor acordate in cei doi ani. Valoarea comparata e pe anul 2021 cu cel din 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață? Cele mai prețioase 3 decizii financiare pe care le puteți lua pentru cei mici sunt următoarele:

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...