-2 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Năsăudean în cărți pentru a fi ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Un năsăudean este în cărți pentru a deveni ministru în Guvernul Ciucă. Acesta îndeplinește toate condițiile pentru a prelua Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Este vorba despre Sabin Sărmaș.

Sabin Sărmaș, om de afaceri și politician, are 35 de ani și provine din orașul Năsăud. A urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în perioada 2004-2009, devenind inginer diplomat în telecomunicații. Din noiembrie 2009, timp de 3 ani, a urmat cursurile doctorale în telecomunicații ale aceleiași universități. Acum, este favorit pentru ocuparea postului de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Sabin Sărmaș, deputatul clujean din partea PNL cu origini în Bistrița-Năsăud, este în cărți pentru a deveni ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, poziție lăsată liberă de Florin Roman. Roman a demisionat în urma unui scandal izbucnit de la CV-ul său, fiind descoperite lucrări plagiate și facultăți fictive.

A ocupat mai bine de un an funcția de șef al Autorității pentru Digitalizarea României, iar numele său a fost vehiculat încă de la început pentru acest minister, având în vedere că el are pregătire în domeniu, fiind IT-ist de profesie și are experiență în antreprenoriatul de profil.

Sabin Sărmaș este și peședintele Comisiei pentru Comunicații și Tehnologia Informației din Camera Deputaților, iar anul trecut a fost desemnat de Guvern să preia rolul de „Chairman”, în cadrul celei mai importante conferințe de IT&C, pe care o organizează Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) de la Geneva, și pe care România o va găzdui anul acesta, conform candidaturii admise în 2019 de țările membre UIT.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Eventuala numire a lui Sabin Sărmaş in fruntea Ministerului Inovării, Cercetării și Digitalizării, rămas vacant după demisia forțată a lui Florin Roman, ar ecivalentă cu a pune omul potrivit la locul potrivit. In primul rand spre deosebire de Florin Roman care nu are nici o pregătire in domeniul IT, Sabin Sărmaş este licențiat în Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. In plus, Sabin Sărmaş a fost primul presedinte al Autoritătii pentru Digitalizarea României, (ADR) o structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea prim-ministrului având rolul de a realiza și asigura implementarea strategiilor și a politicilor publice în domeniul digitalizării, functie pe care a detinut-o pană in ianuarie, 2021, cand Autorității pentru Digitalizarea României – care se afla în directa subordinea premierului – se transformă în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării si care la vremea respectiva a revenit USR-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: