3.4 C
Bistrița
marți, mai 13, 2025

A curs vinul de la Crama Jelna, la Electric Castle

Au petrecut trei zile și trei nopți, mai ceva ca-n basme! Vinurile de la Crama Jelna au făcut atmosferă la Electric Castle anul acesta. De opt tipuri de vin s-au bucurat petrecăreții de la festival, în zona V.I.P, unde cei de la Crama Jelna au avut exclusivitate pe vinuri liniștite.

Cei ce se ocupă de Crama Jelna par a fi tineri și neliniștiți! Dacă la sfârșit de iunie au fost în Copenhaga la o degustare la ambasada României, iar la început de iulie au fost prezenți pe plaja de la Neversea, cum puteau să lipsească fix de la Electric Castle? Săptămâna trecută au fost prezenți în Bonțida la Castelul Banffy de joi până duminică! Se pare că vinurile de Jelna chiar dau energie și voie bună, altfel cum ar putea oamenii ăștia să muncească atât?

Cum a fost oferta lor anul acesta la festival? Una delicioasă și diversificată. Crama Jelna a pregătit vinuri pentru toate gusturile și preferințele. Din categoria „Dealu Negru by Jelna” au făcut parte vinurile Pinot Noir Wild Yeast, Rose Magnum, Rose Merlot și Sauvignon Blanc. De asemenea, și clasicele Pinot Noir, Rose Pinot Noir, Muscat Ottonel și Feteasca Regală au făcut furori printre degustătorii de la Festival. Le-a plăcut vinul atât de mult, încât au fost consumate câteva sute de sticle! Credeați că ați scăpat? Ei bine, nu. La început de august cei de la Crama Jelna vă așteaptă la Untold cu un fabulos Rose Pinot Noir, vin care a primit premiul de cel mai bun rose din zona de climat rece. Urmează zile de vară nebune și pline de distracție.

Crama Jelna din judeţul Bistriţa-Năsăud dezvoltă o tradiţie viticolă adormită timp de mai multe secole. Conform hărţilor vechi, printre care și harta iozefină (1766), pe dealurile Jelnei sunt reprezentate întinse plantaţii de viţă de vie. Îngrijite cu dragoste, cele 26 de hectare de viţă de vie, dau rod următoarelor soiuri: Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Pinot Noir. În vinurile noastre veţi putea regăsi tipicitatea de Lechinţa-Jelna și anume: prospeţime, aciditate și rafinament. Vinurile şi-au lăsat din cele mai vechi timpuri amprenta asupra acestei zone a Transilvaniei. Cea mai veche menţionare a vinurilor de Jelna a fost găsită în registrele bisericii din localitate, în care se menţionează că Petrus Murator, cel care a pictat biserica pe la 1520, a fost plătit în butoaie de vin de Jelna.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: Care sunt cele mai iubite torturi la Cofetăria Cristina! TOP 5 texturi adorate de clienți

De peste 30 de ani, Cofetăria Cristina îi răsfață pe bistrițeni la toate evenimentele importante din viața lor, de la aniversări, nunți, botezuri și până la petreceri organizate de firme, cu torturi spectaculoase și totodată delicioase. Deliciul suprem, aflat pe locul întâi în preferințele clienților, este...

FOTO: Sala de evenimente Giulia 1 s-a schimbat la față! E mai elegantă de cum o știați, gata de nunți de poveste!

Cine din oraș n-a fost până acum măcar o dată la o nuntă la sala de evenimente Giulia 1?! De la inaugurare și până acum, sala a fost preferata nunților cu ștaif din oraș, iar zeci de perechi de miri și-au răsfățat invitații în localul elegantă. Acum, după ani de evenimente, sala a trecut printr-un amplu proces de renovare și e mai frumoasă și elegantă ca niciodată.

Rombat lansează o aplicație digitală pentru bateriile de autoturisme și autocamioane

Rombat Bistrița, singurul producător integrat de baterii auto din România, lansează prima aplicație cu scanare QR. Prin intermediul acesteia se digitalizează procesul de generare și gestionare a garanțiilor pentru bateriile auto și HD (heavy duty - camioane).