Astăzi a început cea de-a doua ediție a Festivalului Jumărilor, care a reunit în zona zero a orașului producătorii de bunătăți din carne. Dacă anul trecut printre noutăți am regăsit jumări din pește, vită sau miel, anul acesta, gurmanzii au putut gusta chipsuri din șoric din porc.
Cea de-a doua ediție a Festivalului Jumărilor are loc weekendul acesta, în Piața Centrală, în zona zero a orașului. Producătorii de bunătăți din carne s-au reunit pentru a-i provoca pe bistrițeni să guste cele mai bune preparate din porc.
Anul trecut, cei prezenți s-au întrecut în jumări din porc, preparate după rețete tradiționale sau secrete, dar au și „improvizat”, folosindu-se de carne de pește, vită sau miel. Anul acesta pot gusta pastă de jumări.
Cei care aleg să înfrunte frigul de afară îi pot vedea „în acțiune” pe chef Radu Zărnescu și Ghiță Andreca, care anul trecut au și mers acasă cu titlul „Jumara Anului”, după ce au dat gata juriul cu jumările lor, dar și pe Marius Gălan, deja un cunoscut al evenimentelor de genul.
Printre noutățile din acest an se numără chipsurile din șoric din porc. Mâine, juriul va acorda titlul „Jumara Anului”.














