-4.3 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

A scăzut numărul de testări pentru Covid-19 efectuate de Serviciul de Ambulanță

Potrivit unui raport transmis de Serviciul de Ambulanță Județean aferent primelor două săptămâni ale acestei luni, a scăzut serios numărul de teste pentru detectarea infecției cu Covid. Astfel, în 15 zile au fost realizate doar 52 de teste PCR, în medie 4 pe zi.

Dacă acum mai bine de o lună SAJ cerea sprijinul Serviciului pentru Situații de Urgență al municipiului Bistrița pentru efectuarea de teste pentru detectarea infecției cu Covid, lucrurile par să se fi relaxat.

Potrivit unui raport al Serviciului de Ambulanță Județean, în perioada 1-15 decembrie, au fost realizate 52 de teste PCR, adică o medie de 4 pe zi. De asemenea au fost realizate 261 de teste rapide cu antigen. La nivel de județ, numărul testelor făcute zilnic, inclusiv la unitățile medicale, nu trece de 400 (dintre acestea doar puțin peste 100 sunt testări PCR, restul fiind teste rapide).

În această perioadă, echipajele SAJ au intervenit la 1.555 de misiuni, majoritatea de cod galben (773), fiind urmate de cazurile mai grave, de cod roșu (395).

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: