22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

În Căian, colindătorii ies azi pe străzi! „Plata” va fi oferită celor nevoiași

Colindele vor răsuna azi pe străzile din comuna Căianu Mic. Primarul alături de localnici vor colinda, „așteptând” plata gazdelor. Doar că ceea ce vor primi va fi oferit nevoiașilor.

Crăciunul, acea perioadă din an care ne încălzește inimile mai mult ca oricând, e la ușă. Oamenii deja fac pregătiri și pe străzi și în radiouri se aud fel și fel de colinde și urări de bine.

Astăzi, pe străzile din Căianu Mic și Căianu Mare, va umbla ”a colinda” un grup condus de primarul comunei. Nu vor intra la fiecare casă, dar așteaptă să fie ”omeniți” cu bunuri neperisabile și haine.

E un colind caritabil, iar cele adunate vor ajunge la nevoiași, ca și ei să aibă un Crăciun frumos.

”Astăzi, la ora 15:30, toți cei care vom lua parte la această acțiune de suflet, copii, cadre didactice, apropiați, prieteni sau oricare alți doritori, ne vom da întâlnire în localitatea Căianu Mic, lângă Biserica Ortodoxă!

Alaiul de colindători va porni de la Biserica Ortodoxă Căianu Mic, spre Căianu Mare, pe strada Unirii. Iar colindul în localitatea Căianu Mare se va desfășura din partea de sus, până în vecinătatea Căminului Cultural, cu începere de la ora 16:30!

În localitatea Căianu Mic, colindul va începe din partea de jos, dinspre Dobric, până în partea de sus a localității, cu începere de la ora 18:00!” a scris primarul Paul Știr pe Facebook.

Astfel, cei cei veți auzi glasurile lor, pe ulițe, le puteți ieși în întâmpinare cu daruri. Ei le vor lua de la voi și le vor duce celor mai puțin norocoși. Puteți dona produse alimentare, haine, jucării sau orice altceva considerați că ar putea fi de folos pentru cineva!

Evenimentul ”Colindul caritabil” este la a doua ediție. În 2019, bunurile și lucrurile pe care trupa de colindători le-a primit au ajuns la Centrul de copii din Ilișua, la Centrul de bătrâni din Nușeni și la alte familii nevoiașe.

FOTO/VIDEO: Iată vin colindători! Pe ulițele din Căian! Adună bunuri pe care le duc apoi celor nevoiași!

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...