-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

FOTO/VIDEO: Iată vin colindători! Pe ulițele din Căian! Adună bunuri pe care le duc apoi celor nevoiași!

O colindă mai specială va răsuna mâine după-masă pe ulițele din Căian. Colindătorii vor încânta cu glasurile lor. Și așteaptă în schimb produse neperisabile, îmbrăcăminte, etc. Nu pentru ei. Ci pentru cei mai nefericiți de la Centrele de copiii sau bătrâni. Sau alți nevoiași.

Se apropie cu pași repezi Crăciunul! Iar oamenii pregătesc mâncare și-și cumpără lucruri pentru ei și pentru cei dragi. Dar pun deoparte și pentru colindătorii care le calcă pragul.

Mâine seară însă, la Căian, ajung niște colindători…mai aparte. Au ”pretenția” de a fi omeniți cu bunuri neperisabile și haine! Doar că nu le folosesc pentru ei, ci pentru cei nevoiași.

”Colinda caritabilă” este la a VII-a ediție, după ce acești colindători cu inimă mare au străbătut ulițele altor sate, anii precedenți.

Ansamblurile folclorice din : Căianu Mic (Voștinarii ), Cetate (Laleaua Pestriță),  Bistrița ( Codrisorul, Dor Românesc junior) și Ansamblul Profesionist Dor Românesc ,colindă pentru cei nevoiași vestind Nașterea Mântuitorului. Ne vom întâlni la ora 16.00 și de la ora 17.00 începem colindul. Vrem să străbatem ulițele din Căianu Mic și din Căianu Mare. Cât reușim. Vrem să-i bucurăm pe localnici, iar ei să răsplătească colindul cu produse ce vor ajunge la cei nevoiași. Oricine se poate alătura colindului sau donatului. Mulțumim domnului primar Paul Știr și copiilor de la Școala Generală, pentru implicare” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Adi Pașcu.

Bunurile și lucrurile pe care trupa de colindători le va primi vor ajunge la Centrul de copii din Ilișua, la Centrul de bătrâni din Nușeni și la alte familii nevoiașe.

Ne bucurăm de acest eveniment caritabil care va avea loc în comuna noastră. Cred că și de această dată vom demonstra că suntem o comunitate unită. Împreună putem să facem sărbătorile fericite și celor mai puțin norocoși dintre noi. Tocmai de aceea îi invit pe toți să se pregătească așa cum se cuvine pentru a primi acești colindători, să dăruiască din toată inima și să contribuie astfel la răspândirea bucuriei și a speranței” a transmis primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

[arve url=”https://www.facebook.com/pascu.alexandruadrian/videos/pcb.1723331734488046/1723326441155242/?type=3&theater” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: