9.5 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

Ce avere a adunat fostul prefect Ovidiu Frenț: acțiuni și dividende de sute de mii de lei

Ovidiu Frenț a părăsit ieri Instituția Prefectului, după ce a condus-o timp de aproape trei ani. Venit din mediul privat, fostul prefect se poate lăuda cu o casă, un apartament, dividende și acțiuni în valoare de sute de mii de lei.

Fostul prefect Ovidiu Frenț a părăsit ieri Instituția Prefectului. Acesta a fost numit prefect în 2016, venind în administrație din mediul privat. Mai multe despre ce a declarat acesta la final de mandat puteți citi AICI.

Faptul că acesta provine din mediul privat este oarecum vizibil și din declarația sa de avere, predominând acțiunile și dividendele la diferite companii.

Astfel, potrivit celei mai noi declarații de avere, Ovidiu Frenț are un apartament cumpărat cu credit ipotecar în 2001 și o casă de 263 de metri pătrați ridicată în 2007.  Ambele sunt situate în Bistrița. Fostul prefect conduce un Volkswagen Polo din 2010.

Când vine vorba despre conturile din bancă lucrurile devin interesante. Acesta a deschis un cont în 2007, alimentat cu aproape 60.000 de lei. A mai investit în fondul de investiții de pensii facultative NN Asigurări de Viață 35.940 de lei și în AEGON Pensii Private aproape 90.000 de lei. Investițiile au fost făcute cu mult înainte ca acesta să fie numit prefect.

Ovidiu Frenț mai are acțiuni la S.C.M Progresul, în valoare de aproape 20.000 de lei și la diferite societăți listate la Bursa de Valori București în valoare de 633.684 de lei. De asemenea, a împrumutat două persoane private în total cu 13.000 de euro.

Nu lipsesc nici datoriile, fostul prefect două credite, în valoare de 60.000 de euro și respectiv 18.400 de lei și un card de credit cu 35.000 de lei și o descoperire de card de 27.000 de lei.

Ovidiu Frenț a încasat anul trecut 133.287 de lei de la Instituția Prefectului, adică peste 11.000 de lei lunar. Veniturile i-au fost completate de o indemnizație lunară de membru încasată de la Betak, în valoare de  1.400 de lei, dar și de dividende.

Acesta a avut de încasat dividende de la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz, Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz, Antibiotice SA, Societatea de Investiții Financiare Moldova, Societatea Energetică Electrica, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, OMV Petrom, DIGI Comunication, Societatea de Investiții Financiare Oltenia și IFB Finwest SA. Valoarea totală a dividendelor încasate anul trecut ajunge la 59.757 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...