1.2 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

FOTO/VIDEO Noua Unitate de Primiri Urgențe, pregătită să-și deschidă porțile! Miniștrii Sănătății și Apărării prezenți la inaugurare

Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost prezentată astăzi, în prezența oficialităților și chiar și a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila și a celui Apărării, Vasile Dîncu. Cei 2.000 de metri pătrați vor putea fi folosiți la capacitate maximă până de Crăciun.

Noua Unitate de Primiri Urgențe a spitalului a fost inaugurată astăzi. Prezenți au fost șefi de instituții, parlamentari de Bistrița-Năsăud, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan, dar și doi miniștri: al Sănătății – Alexandru Rafila și al Apărării Naționale – Vasile Dâncu.

Cei 300 de metri pătrați cât avea Unitatea de Primiri Urgențe până acum practic s-au mărit de 6 ori, ajungându-se la 2.000 de metri pătrați. Investiția a ajuns la 4,2 milioane de euro.

„În momentul de față avem o unitate de primiri urgențe de circa 2.000 de metri pătrați. (…) Cu această investiție se vor reduce substanțial timpii de diagnostic și tratament în UPU. E unul din proiectele sau obiectivele noastre principale. În urma investițiilor și al dotărilor, sunt 85 de dotări de echipamente medicale speciale care vor deservi pacienților din UPU”, a declarat președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Deși constructorul avea la dispoziție doi ani să finalizeze investiția, UPU a fost gata în doar 13 luni. Asta nu înseamnă că nu au existat probleme și sincope. Una dintre ele a fost tocmai cu firma de arhitectură din Sibiu la care a apelat Spitalul Județean de Urgență. Unitatea medicală a trimis planșele înapoi de 5 ori, pentru că nu corespundeau ce cerea.

Unitatea de Primiri Urgențe va putea să primească pacienți până de Crăciun. Asta pentru că mai sunt mici detalii de pus la punct zilele viitoare:

„Începând de săptămâna viitoare vom începe procedura efectivă de mutare a activității. Să știți că nu mâine pacienții vor putea veni aici. Încă sunt lucruri de făcut. Trebuie să mutăm sistemul de comunicații 112, cu cei de la STS, trebuie să mutăm tehnica de calcul și încă câteva echipamente. Până de Crăciun activitatea se va desfășura aici”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Și la UPU s-a încercat o „umanizare” a spațiului, astfel că pe holurile și în sala de așteptare a noului compartiment sunt fotografii după picturile lui Marcel Lupșe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Felicitări! Un proiect foarte util dus la capăt de Consiliul Județean! Felicitări Radu Moldovan! Unii dau din gura și nu fac nimic, alții tac și fac!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...