4.7 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

A trecut și trenul vieții în care-am fost și eu…

În Bistrița administrația muncește și ne aduce aminte de mișto-ul ăla comunist cu „munca-i pentru mașini și tractoare, nu pentru clasa muncitoare”.

Iar dacă ar fi să urmărim firul epic al activității celor ce săvârșesc actul muncii ca angajați ai primăriei, ar fi nemaipomenit să robotizăm administrația. Roboți avem slavă Domnului, e de ajuns să te uiți în Consiliul Local, dar ne lipsește un server de Doamne ajută.

Ăsta ce-l avem împinge tava spre cetățeni cu ce vrea el. Luați cu pită că  „vom”. Ungeți bine că „vom”. Vă este sete? „Vom”. Vi s-a stricat mașina? „Vom”. N-avem centură? „Vom”. Vreți distracție? Aveeem. Este așa o bucurie să mergi prin Bistrița, să dai în gropi, să inspiri aerul curat al tomberoanelor pline, să cauți un loc de parcare, am avut Ștefan Bănică, o să avem Zilele Bistriței și avem…trenulețul Thomas.

Da, da, copiii se vor plimba cu trenulețul electric prin Parcul Municipal. Ferrari introducea prin anii 80 mașinile-probă cu manechine ce imitau perfect corpul omenesc pentru a vedea efectul în cazul unui impact. Trenulețul nostru n-a avut parte de manechin, ci chiar de cârmaciul orașului. El s-a oferit să-și riște viața în regim de viteză, la 5 km/h pericolul fiind iminent.

Parcă se auzea în eter refrenul „trenule mașină mică, unde-l duci pe Ionică”. Nu-l duce nicăieri. De fapt, și orașul merge spre nicăieri, niciunde, nicicum. E mai bine să fim surprinși cândva.

Peste ani și ani, actualii copii vor  fredona „a trecut și trenul vieții în care-am fost și eu” și se vor întreba: Frate, cine era primar atunci? Cum cine? Ăla care a condus trenul. Dar a coborât la prima, în 2024″.

Foto: Ioan Turc Facebook

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Bine scris și descris!! Cel mai slab primar cu apucături de vedetă și competențe de șofer. Nici măcar „așa și așa ” ci doar Așa Nu 🙅

  2. Presupun ca domnul primar nu a avut jucarii cand a fost mic si acum s-a gandit sa isi cumpere din bugetul local.
    Cred ca la fel e si cu LED-urile montate pe semafoare, nu a avut luminite la care sa se uite seara.

    Trenuletul e cum e pentru copii… dar LED-urile legate cu coliere de plastic, care nici macar nu se vad ziua si nici nu inlocuiesc becurile vechi ale semafoarelor, nu au nici un sens pentru bistriteni. Presupun ca au sens pentru unele buzunare de prin conducerea municipiului….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...