-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

FOTO/VIDEO: Și-a donat cămașa cu care era îmbrăcat, astăzi, în Schulerwald, la Zilele Anisia

Cine este om cu mine? Îi dau și haina de pe mine… Respectând o vorbă din bătrâni, actorul Sebastian Lupu – unul dintre prezentatorii de la Zilele Anisia – și-a dat la propriu haina de pe el, la Bistrița, în Pădurea Schulerwald. Aici s-au desfășurat sâmbătă și duminică o serie de evenimente dedicate persoanelor cu dizabilități.

Sunt foarte mulțumit că pentru că am petrecut două zile între prieteni, noi între noi… Lumea persoanelor cu dizabilități devine mai vizibilă la Bistrița. Cum spunea o prietenă de aici – am reușit să conturăm un fel de terapie între oamenii cu și fără dizabilități. Suntem cu toții oameni, unii ascunși parcă în spatele unei bariere invizibile.

Sunt mulțumit, per total. Așteptam mai multă implicare din partea bistrițenilor, un pic mai multă empatie. Dar obiectivul nostru va fi îndeplinit, încetul cu încetul…

Așteptăm în continuare ca oamenii să doneze pentru Patric Cojoc.  A venit și el astăzi aici, a petrecut câteva ore alături de noi…”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro Paul Sărmășan, președintele Asociației Anisia.

Persoanele cu dizabilități care și-au petrecut sfârșitul de săptămână în Pădurea Schullerwald au avut parte de un spectacol AmFlow impresionant.

Și concertul de muzică, dar și proiecția de film Moromeții 2 le-a bucurat mult sufletul.

Toate persoanele cu dizabilități au primit gratuit, sâmbătă și duminică, de la Asociația Anisia, porții de popcorn, înghețată, cafea, răcoritoare, vată pe băț și mâncare.

Astăzi am oferit premii și în concursul de tir cu arcul, ping pong și șah. Am avut parte și de ploaie, dar nu am abandonat, ne-am descurcat și printre picături de ploaie…”, ne-a povestit Paul Sărmășan. 

Acesta s-a declarat încântat de prezentatorii Rareș Turda și Sebastian Lupu. „Sebastian Lupu m-a impresionat cu adevărat, A venit de atât de departe ca să ne fie alături și să ne facă ziua mai frumoasă…!

Mulțumim tuturor artiștilor care au evoluat pe scenă, dar și Direcției de Asistență Socială de la Primăria Bistrița. Au trimis mașina lor specială pentru beneficiari, deși era week-end, și  nu ar fi avut program de lucru.

Am văzut-o și eu pentru prima dată, Mi s-a părut extraordinară – o Dacie special adaptată pentru persoanele cu dizabilități. Exact cam de așa ceva ar avea nevoie și Patric Cojoc – tânărul din Monariu, pentru care am și organizat aceste evenimente…”, a recunoscut Paul Sărmășan. 

Paul Sărmășan s-a declarat mulțumit pentru că persoanele cu dizabilități au avut parte de două zile doar pentru ei. 

Mulțumim cu acest prilej și donatorilor. A venit Elena Retourné, managerul de Resurse Umane de la Zara. A venit special pentru cauza noastră, fiindcă suntem prieteni și a licitat pentru tabloul cu îngerul căzut.

O altă persoană cu dizabilități a cumpărat un cuțit și a donat banii pentru Patric Cojoc. Iar astăzi, cel mai mult m-a emoționat Sebastian Lupu, care și-a dat haina de pe el, la propriu. A donat pentru 1000 de lei cămașa de in pe care și-a dat-o jos și a renunțat la ea chiar acolo, pe scenă…”, ne-a mai povestit Paul Sărmășan. 

Mulțumim DJ Grasu care ne-a pus la dispoziție sistemul său de sunet profesionist și a reușit să aducă artiști de renume.

Au fost și membri din echipa de baschet și handbal în scaun rulant ai României. Au participat la campionatele mondiale și europene. Reprezentanții lor au fost prezenți alături de noi, au participat la tir cu arcul și la ping-pong.

A venit și campionul național la tenis de câmp în scaun rulant – Flavian Crăciun. El a jucat o partidă demonstrativă de tenis chiar cu domnul primar. Ne-au vizitat și ne-au încurajat și domnul Gabriel Lazany de la Spitalul Județean, domnul prefect și subprefect… Le mulțumim tuturor pentru sprijin. A însemnat foarte mult pentru noi”, a concluzionat Paul Sărmășan.

Cei care nu au reușit să ajungă la Zilele Anisia, dar vor totuși să dea o mână de ajutor – o pot face donând în contul Asociației Anisia – cu precizarea „Pentru Patric”.

  • Asociatia Anisia, IBAN: RO25BRDE060SV42865060600, in RON, B.R.D. – G.S.G. Cod SWIFT – BRDEROBU

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...