6.8 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

FOTO/VIDEO – Ada Milea & Bobo Burlăcianu, la Bistrița Folk, într-un recital spectaculos, jucăuș și ironic

Ada Milea și Bobo Burlăcianu au fost aplaudați minute în șir, în picioare, astă-seară, la Bistrița Folk 20. Ne-au oferit un recital spectaculos și plin de umor, pe care bistrițenii l-au urmărit râzând până la lacrimi, chiuind și aplaudând la scenă deschisă.

Inventivi și ironici, „înarmați” cu o grămadă de instrumente muzicale mici, numai bune de construit atmosfera din fundal – Ada Milea și Bobo Burlăcianu și-au cucerit din nou publicul astă-seară, la Bistrița Folk.

Oamenii abia i-au lăsat să iasă de pe scenă, aplaudând minute în șir, invitându-i la bis iar și iară.

Inevitabil, s-a ajuns la concluzia că Ada Milea trebuie ascultată fără îndoială periodic, pentru că nu este niciodată la fel.

Pentru că oferă un sens nesperat și proaspăt folkului. Pentru că sclipirile de ironie și luciditate din versurile ei sunt molipsitoare. Sau pur și simplu pentru optimismul amar cu care muzica ei te învăluie. Chiar și atunci când vorbește despre ursul sovietic sau despre purcelușii care se tem pentru că îi tăiem de Crăciun…

Dacă seara de ieri i-a aparținut lui Nicu Alifantis, care a încheiat recitalurile la Bistrița Folk aproape de miezul nopții – seara de sâmbătă, cel puțin pentru noi, a stat sub semnul Adei Milea și al lui Bobo Burlăcianu care a purtat un tricou Via Transilvanica…

Vineri și sâmbătă, la Centrul Cultural Municipal iubitorii de folk din oraș au umplut sala mare de spectacole, bucurându-se de invitați speciali.

Bistrița Folk a împlinit în acest an 20 de ediții și s-a încheiat astă-seară cu recitalul lui Ducu Bertzi și al lui Constantin Neculae. Tot astă seară au concertat și Gheorghe Ani, Dan Vană, Adrian Ivanițchi și Maria Gheorghiu.  

Festivalul Concurs Național BISTRIȚA FOLK 2022 este organizat de Primăria Municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița, în colaborare cu Asociația Culturală România din inima mea și în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...