25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Adio parcat pe pistele de cicliști! Începând din această primăvară șoferii trebuie să se …reorienteze

Potrivit primarului Ioan Turc, în curând pistele de biciclete nu vor mai putea fi folosite de șoferi, pe post de parcare, ci doar de cicliști. În același timp, municipalitatea continuă să facă noi locuri de parcare pentru a substiui aceste locuri dispărute.

Primarul Ioan Turc a precizat într-o conferință de presă că pistele pentru bicicliști vor putea fi folosite doar de cei pentru care s-au făcut și anume cicliști. Asta se va întâmpla chiar din această primăvară.

Urmează lucrări de marcare și semnalizare a acestora, precum și amenajarea de noi locuri de pacare, pentru a substitui cele dispărute odată cu amenajarea pistelor pentru cicliști:

„Vom introduce în circuitul public, conform destinației, pistele pentru cicliști. Acest lucru se va face începând din acest an, an în care vom începe să construim și parcări, pe final de an, când vor fi gata și documentațiile. Continuăm cu demolarea punctelor termice, cu reconfigurarea perimetrelor pentru a încăpea cât mai multe locuri de parcare. Pistele pentru cicliști nu pot să rămână parcări. Am fost de acord ca oamenii să continue să parcheze în perioada de toamnă-iarnă, pentru că nu ar fi fost folosite ca și piste”, a declarat Ioan Turc, într-o conferință de presă.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RED WEEKEND la Alpha Home OUTLET! Orice piesă de mobilier are 30 la sută reducere!

Acest sfârșit de săptămână vine cu o ofertă de nerefuzat la Alpha Home OUTLET. E lichidare...

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.