7.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

ADMIRABIL: Doi învățători de la Colegiul „Liviu Rebreanu” au strâns peste 4.500 de lei pentru a cumpăra tablete elevilor

Dacă statul nu ne oferă prea multe variante, nu înseamnă că nu putem trece noi la fapte. Au demonstrat-o doi învățători ai Colegiului Național „Liviu Rebreanu” care s-au mobilizat și au strâns bani de la sponsori, pentru elevii lor. 

Admirabil gest al unor învățători de la Colegiul „Liviu Rebreanu”, care au decis să nu mai aștepte ajutor din partea statului, ci să cumpere chiar ei tablete pentru elevii clasei. Cu atât mai mult cu cât școlile au intrat în scenariul roșu, cursurile se fac online peste tot în Bistrița, însă nu toți copiii au și dispozitivele necesare pentru asta. 

Silvia Ștefănuț și Marius Chereja, învățători la o clasă de Step-by-Step, la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, au strâns peste 4.500 de lei de la sponsori.

Cu elevii mai mici este un pic dificil să facem cursuri online. Încercăm să le organizăm tot felul de surprize, să le captăm atenția, să li se pară cât mai interesant… Ei au și entuziasmul acela al lor care îi ajută să privească totul ca un fel de distracție… A fost mai greu la început, până când s-au obișnuit cu programele și platformele. Încă nu știu să-și încarce temele pe Classroom, au nevoie de părinți pentru a le atașa… Nici nu vreau să mă gândesc cum se descurcă elevii de clasa I, care au de învățat litere…”, ne-a mărturisit Marius Chereja.

Aveam o parte de bani de anul trecut, iar colega mea, Silvia Ștefănuț a venit cu ideea să cumpărăm noi tablete celor 6 elevi din clasă care nu au avut posibilitatea să-și achiziționeze echipamentul necesar pentru școala online. Chiar ieri a venit una dintre mămici la școală, pentru a primi tableta cumpărată. Și ne-a anunțat că vine, dar că nu are cum să ne sune când ajunge, pentru că telefonul trebuie să-l lase fetiței sale, pentru cursurile online. Vă dați seama, într-o asemenea situație, chiar te bucuri că poți face un asemenea gest”, a povestit Marius Chereja.

Fiecare tabletă a costat 800 de lei și a fost achiziționată de Asociația de părinți „Rebis” de la Colegiul „Liviu Rebreanu..

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...