16.2 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Alegeri locale 2024: Singuri pe buletinele de vot! La Căianu Mic și Zagra, primarii în funcție nu au contracandidați

La alegerile locale din acest an, în două comune din Bistrița-Năsăud, primarii în funcție nu au contracandidați. Este vorba despre comunele Căianu Mic, condusă deja de câteva mandate de Paul Știr și comuna Zagra, condusă de Nicolae Bușcoi.

În luna iunie, bistrițenii îi vor alege pe cei care vor conduce orașele și comunele din județ, precum și pe cei care vor face parte din Consiliul Județean. La alegerile locale din acest an, însă, în două comune din județ primarii în funcție nu au contracandidați.

Este vorba despre comunele Căianu Mic și Zagra, unde cetățenii cu drept de vot care se vor prezenta la urne vor vedea pe buletine un singur nume.

Comuna Căianu Mic este condusă de Paul Știr (PSD), care a preluat primăria la doar 23 de ani, acum exact 12 ani, fiind la acea dată cel mai tânăr primar din țară. La ultimele alegeri din 2020, acesta a obținut cel mai bun scor din județ, fiind ales de 94,7% dintre cei cu drept de vot care s-au prezentat la urne.

Nicolae Bușcoi (PSD) de la Zagra se află la primul mandat, preluând practic primăria după decesul tatălui său. La alegerile din 2020, acesta a fost ales de 90,5% dintre cetățenii care s-au prezentat la urne.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!