FOTO – Pădurea Schullerwald, cufundată în noroi! Amatorii de mișcare cer Primăriei Bistrița să rezolve problema

3
2256

„Cu o remorcuță și un buldoexcavator, în câteva ore, într-o după-masă, problema se rezolvă. Acum nu e asigurată scurgerea apelor! Așa că după fiecare ploaie mai puternică, potecile devin lacuri”, au transmis bistrițenii care aleargă în Pădurea Schullerwald.

Bistrițenii care doresc să facă mișcare în aer liber aleg, de multe ori, Pădurea Schullerwald. Atât bicicliști, cât și bistrițeni care aleargă, pot fi văzuți la diferite ore ale zilei, pe potecile pădurii.

După o zi în care plouă abundent, însă, alergatul prin Schullerwald este o adevărată provocare. Mai ales în zilele reci de toamnă/iarnă.

Am făcut pozele sâmbătă în jurul amiezii. Nu mai plouase de vineri dintr-o vreme. Deci nu am făcut pozele imediat după ploaie. Ei bine, așa arată potecile din Schullerwald după o ploaie abundentă.

Vara mai e cum e, dar toamna sau iarna, când e rece, este aiurea. E plin de noroi, nămol, tot te uzi și fiind rece afară, ți se face frig. Nu e normal așa ceva”, au explicat, pentru Bistrițeanul.ro, mai mulți bistrițeni care aleargă frecvent prin Pădurea Schullerwald.

Ce n-au făcut în ani de zile se poate rezolva… într-o după-masă

Bistrițenii care aleargă în Pădurea Schullerwald susțin că problema e veche. Și chiar dacă în ani de zile nu s-a făcut nimic, totul se poate rezolva în câteva ore.

Nu e mare lucru de făcut. Se poate rezolva în câteva ore, într-o după-masă. Eu alerg de 6 ani de zile, și din totdeauna a existat problema asta. Nu au făcut nimic. Dar cu un buldoexcavator și o remorcuță, în câteva ore e rezolvată problema.

Tot ceea ce trebuie să facă e să realizeze acele canale de scurgere. Că nu există acele șanțuri unde să se scurgă apa, și logic că ea se întinde pe poteci, pe zona unde alergăm. 

Nu e greu, nu ia mult, și chiar dacă ani de zile nu au făcut nimic, cum spuneam, se poate rezolva ușor. Trebuie doar să profileze scurgerile. La cât e de minoră problema, păcat să nu fie rezolvată. Chiar suntem mulți care alergăm și e chiar aiurea, mai ales în sezonul rece!”, au mai transmis bistrițenii.

 

 

3 COMENTARII

  1. Stați liniștiți șanțurile colmatate sau chiar lipsa lor totală sunt o problemă generalizată în partea aceea a orașului! La fiecare ploaie, de sub pădurea Schuleward până în strada Soarelui toată apa se scurge la vale doar pe străzi. Toate sunt spălate și pline de gropi! Pe nimeni nu interesează! Nu se ia nicio măsură! Doar să le plătim taxele și impozitele grase! Pe primar nu îl doare capul! E de-a dreptul nesimțire!

  2. Apel către hoții cei mari: Schuller Wald – Pădurea școlii nu mai este a școlii. Cineva i-a furat-o demult. Vedeți că la Liceul Agricol mai este ceva pământ de furat. Luați-l și pe acela câtă vreme vă aflați la butoane și mai puteți. Mult succes!

  3. daca este opera lui Cretu, Turc nu se baga….sa se duca pe pusti…..ca nu afacut el…. de ce sa o intretina el….nu mai bine dispare??? pacat, mare pacat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.