8.4 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Alexandru Rafila: Asistentele medicale se vor putea angaja doar dacă au Bacalaureatul

Alexandru Radila, ministrul Sănătății, vrea ca persoanele care ajung asistenți medicali să aibă Bacalaureatul luat.

Problema adusă de ministrul sănătății vine de la medicii care s-au plâns de anumite competențe pe care nu le au asistentele fără Bacalaureat, respectiv lipsa de informații elementare.

Mai mult, mulți dintre asistenții care au participat la concursuri, neavând Bacalaureat, au trebuit să parcurgă o cale ilegală pentru intrarea în sistem.

Ministrului i se pare o măsură de bun simț aceea de a avea Bacalaureatul în calitate de cadru sanitar într-o instituție care asigură servicii medicale.

”Acolo avem o problemă pe care eu o cunosc, am discutat-o cu Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România. În mod evident cred că trebuie să înțelegem că această profesiune, de asistent medical, care este o profesiune liberală în Uniunea Europeană, la fel ca și cea de medic, presupune competențe profesionale solide și dacă am făcut acest pas spre asistenții medicali cu studii superioare, pentru că există facultăți de asistenți medicali la toate universitățile de medicină și farmacie din România, trebuie să înțelegem că și învățământul postliceal trebuie să ajungă într-o situație în care admiterea la aceste școli să presupună promovarea examenului de bacalaureat.

Este un punct de vedere pe care îl am eu, ca și profesor, nu neapărat ca ministru al Sănătății. Calitatea și modul în care se dezvoltă profesional un asistent medical sunt extrem de importante, iar înscrierea la școlile postliceale a celor care au examen de bacalaureat mi se pare absolut firească”, a spus ministrul Sănătății.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...