22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Alexandru Rafila: Asistentele medicale se vor putea angaja doar dacă au Bacalaureatul

Alexandru Radila, ministrul Sănătății, vrea ca persoanele care ajung asistenți medicali să aibă Bacalaureatul luat.

Problema adusă de ministrul sănătății vine de la medicii care s-au plâns de anumite competențe pe care nu le au asistentele fără Bacalaureat, respectiv lipsa de informații elementare.

Mai mult, mulți dintre asistenții care au participat la concursuri, neavând Bacalaureat, au trebuit să parcurgă o cale ilegală pentru intrarea în sistem.

Ministrului i se pare o măsură de bun simț aceea de a avea Bacalaureatul în calitate de cadru sanitar într-o instituție care asigură servicii medicale.

”Acolo avem o problemă pe care eu o cunosc, am discutat-o cu Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România. În mod evident cred că trebuie să înțelegem că această profesiune, de asistent medical, care este o profesiune liberală în Uniunea Europeană, la fel ca și cea de medic, presupune competențe profesionale solide și dacă am făcut acest pas spre asistenții medicali cu studii superioare, pentru că există facultăți de asistenți medicali la toate universitățile de medicină și farmacie din România, trebuie să înțelegem că și învățământul postliceal trebuie să ajungă într-o situație în care admiterea la aceste școli să presupună promovarea examenului de bacalaureat.

Este un punct de vedere pe care îl am eu, ca și profesor, nu neapărat ca ministru al Sănătății. Calitatea și modul în care se dezvoltă profesional un asistent medical sunt extrem de importante, iar înscrierea la școlile postliceale a celor care au examen de bacalaureat mi se pare absolut firească”, a spus ministrul Sănătății.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...