-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

ALPINA BLAZNA: 2000 de măști pentru polițiști și Spitalul Județean și pachete pentru bunicii de la Șanț

Mai mult ca oricând este nevoie de solidaritate și generozitate. Trăim o situație excepțională în care astfel de gesturi, mai mici sau mai mari, dau nu doar o gură de oxigen, ci și speranța că totul va fi bine, până la urmă. Deși Complexul Turistic Alpina Blazna este închis de câteva săptămâni, iar pierderile generate până acum de epidemie sunt de ordinul sutelor de mii de lei (numai din contractele anulate), familia Pop, care îl administrează, a decis să se concentreze în această perioadă cu toată forța de care mai dispun pentru a susține comunitatea locală, în mijlocul căreia trăiesc.

În urmă cu două săptămâni, văzând criza de măști în rândul celor care interacționează cu populația și sunt cei mai expuși riscului de infectare cu COVID – 19, au comandat 2000 de măști de protecție. La mijocul săptămânii, comanda a ajuns la Bistrița și imediat la cei cărora le era destinată: 1000 de măști cadrelor medicale de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și alte 1000 polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Totodată, alți 15.000 lei au fost direcționați pentru lupta cu COVID-19 la teledonul organizat de Antena 3, duminica trecută.

Mai departe, și-au îndreptat atenția către familiile vârstnice de pe Valea Someșului, pe care oricum le susțineau mereu în preajma sărbătorilor, dar care acum au nevoie de sprijin mai mult ca niciodată, mai ales că nici nu li se recomandă să iasă din casă, vârstnicii fiind categoria de vârstă cea mai vulnerabilă.

Astfel, ieri și astăzi (încă se împart), au fost dăruite peste 250 de pachete cu alimente familiilor în vârstă, majoritatea peste 80 de ani, din comuna Șanț. Urmează și alte familii de pe Valea Someșului, iar gestul se va repeta în perioada următoare. Deși nu sunt abonați la lucrările cu statul, iar afacerile firmei s-au dezvoltat în ultimii ani în alte județe, pentru familia Pop acasă va rămâne întotdeauna Valea Someșului, comuna Șanț, Bistrița-Năsăud.

„Sperăm că exemplul nostru va fi urmat și de alte firme din zonă. Suntem puternici la bine, trebuie să fim puternici și la greu. Comunitatea are nevoie de noi mai mult ca oricând. Împreună vom trece cu toții bine peste această încercare, e un exercițiu de solidaritate la care fiecare trebuie să intervină cu cât de puțin. Astfel de picături vor aduce curcubeul și soarele până la urmă”, a declarat Dana Pop, managerul Alpina Blazna, pentru Bistrițeanul.ro.

LATER EDIT: Firma Trans Lary din Șanț, administrată de Larion Moldovan, a sărit imediat să dea o mână de ajutor. Cu alte 250 de pachete, toți vârstnicii de peste 65 de ani din comuna Șanț au primit alimente, care să-i țină în casă, protejați, măcar o vreme.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.