21.9 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Ambiție sau nebunie? Tibi Ușeriu se întoarce pentru a treia oară în iadul alb!

Tibi Ușeriu se întoarce și anul acesta în „iadul alb”, cum este numit unul dintre cele mai dure ultramaratoane din lume, Arctic Ultra 6633. Bistrițeanul a câștigat nemiloasa competiție de două ori consecutiv, iar anul acesta se întoarce să își apere cele două titluri.

Alături de Tibi, România va mai fi reprezentată de alți trei sportivi. România este a doua țară ca număr de participanți, după Zimbabwe, care își trimite 6 sportivi să încerce să parcurgă cei 617 kilometri.

„Este o ediție aniversară, a zecea. Am primit o invitație de la organizatori și am acceptat-o cu bucurie. Este clar că mă duc acolo ca să îmi apăr titlul. Este o provocare pentru mine. Este un traseu nou și va fi și mai lung cu aproape 60 de kilometri. Din ce au anunțat organizatorii va fi mult mai dificil”, a declarat Tibi Ușeriu pentru aimx.ro.

În cele 9 ediții desfășurate până acum, doar 32 de sportivi au reușit să încheie acest ultramaraton. Tibi Ușeriu este singurul est-european care a reușit să o câștige și singurul din istoria ultramaratonului care a luat titlul de două ori. Competiția începe în 9 martie în Yukon.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...