-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Amendă de mii de lei, dacă nu ai declarat că ai fosă septică în curte!

O hotărâre de Guvern din primăvara acestui an obligă toți proprietarii de case care au în curți fose septice să le declare la primăria aparținătoare până pe 30 octombrie. Cine nu a făcut-o va fi amendat.

Prin inventarierea gospodăriilor care folosesc fose septice, statul român vrea să creeze registre și să intre în legalitate cu folosirea lor. Aparținătorii trebuie să dețină și un aviz de la Gospodărirea Apelor prin care să dovedească faptul că fosa septică nu este poluantă.

Dacă localitatea dispune de canalizare, toți cetățenii sunt obligați prin lege să se racordeze la rețeaua publică de canalizare.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat că sunt gospodării cu fose care nu se încadrează în normele de mediu. „Sunt foarte multe fose septice care nu respectă standardele minime de epurare a apelor uzate. Sunt foarte multe situaţii când este aproape imposibil de urmărit cine face curățarea şi unde ajunge apa uzată”, a precizat ministrul, conform adevărul.ro.

În cazul în care proprietarii nu se conformează, amenda aplicată este de la 5000 până la 10000 de lei.

Un document făcut public de Guvernul României arată că România are cea mai mică rată a populației racordată la o rețea de canalizare.

„Rata de conectare a populației la servicii de canalizare este de 55,8% – printre cele mai scăzute din țările UE. Diferențele dintre zonele urbane și cele rurale sunt foarte mari: în timp ce municipalitățile mai mari se apropie de respectarea standardelor UE, comunitățile mai mici (în special în zonele rurale) înregistrează o întârziere”, se arată în document.

 

foto: stiridecluj.ro

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Si aia care nu vor sa ne puna canalizare, ce amenda platesc … ??? Dora este de notorietate ca nu exista imobil, fara sa aiba ” ca.ca.s.toare ” … ! Ce alte declaratii va mai tot trebuie ? Dora toata lumea are . Tare ma tem io ca nu ” poluarea mediului ” va intereseaza pe voi guvernantzii de astazi… ci faptul ca vreti sa impozitati si c**atul … Este exact cum a facut si mister Basescu… cand a instituit taxa de pediu, care n-avea nici o legatura cu mediul ci cu ideia de a bloca importul de masini second aduse in tzara, ca sa fortzeze romanii, sa-si cumpete masini fabricate aici in Romania, ca s-au plans patronii ca n-au cui vinde masinile noi … Amu, cine si de ce s-o fi plans… probabil hai care fabrica fose septice… ca sunt exagerat de scumpe si nu le ia nimeni … ???

  2. Cine-i controleaza pe detinatorii de tot felul de animale de casa ( porci, vite… cai… ovine… ) ce fel de fosa au si daca au… la urma urmei, sau efectiv tot rahatul si pi*atul li se surge in panza freatica, ptr ca majoritatea n-au nici platofma ptr gunoi, nici fose, nici nimic … si cu duhoarea de la animale, ne fac viatza grea si insuportabila in zonele unde acestea exista … ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...