12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

FOTO – Încet, ca Mocănița: Doar 300 de traverse adoptate, din cele 3.000 necesare pentru a o porni la drum

Mocănița Transilvaniei ar putea porni la drum. Iubitorii acesteia lucrează, voluntar, la tot ce se poate pentru a o porni la drum. Au cerut ajutor pentru schimbarea traverselor. Din luna mai, doar 300 de traverse, din cele 3.000 necesare, au fost adoptate.

Voluntarii Asociației Mocănița Transilvaniei s-au încăpățânat să salveze „trenulețul” de la Teaca. Au reușit să păstreze Mocănița pe plaiurile ei, când era amenințată să devină „piesă de muzeu”.

Au reușit să reabiliteze depoul și să schimbe acoperișul gării din Orosfaia. Mai mult, au „pus pe picioare” festivalul „Povestea Vinului” și au organizat două semi-maratoane.

În luna mai a acestui an, voluntarii au lansat o provocare: reamenajarea traseului Mocăniței. Pentru cei trei kilometri e nevoie de 3.000 de traverse noi. Așa s-a născut campania „Adoptă o traversă”. Cu fiecare 100 de lei donați, se schimbă o traversă.

Doar că lucrurile se mișcă… cu viteza Mocăniței. Deși se poate dona și impozitul pe profit, deși au ajuns „cu Mocănița” la Senat, iar a doua ediție a Poveștii Vinului a ajutat la adoptarea a peste 100 de traverse, numărul traverselor noi e abia 10%.

Trenul mic – mocănița, cum o cunoaștem cu toții – a avut întotdeauna rolul de a conecta oameni, de a lega destine, de a crea oportunități și bunăstare pentru comunitățile pe care le străbătea.

După 25 de ani de când nu mai circulă prin Câmpia Transilvaniei, ne-am propus să restaurăm traseul mocăniței traversă cu traversă. Să repornim mocănița în scop turistic și să contribuim astfel la dinamizarea și crearea de noi oportunități de dezvoltare a zonei.

Restaurăm primii 3 kilometri ai traseului împreună cu voi: adoptând o traversă, asiguri suma necesară pentru înlocuirea unei traverse deteriorate cu una bună.

Costul unei traverse este de 100 lei, care acoperă achiziția uneia bune și înlocuirea celei deteriorate”, au explicat voluntarii pe pagina de Facebook.

Cei care doresc să pună umărul la pornirea Mocăniței, pot adopta o traversă, folosind link-ul următor: https://www.mocanitatransilvaniei.ro/adopta-o-traversa/

„Împreună repornim mocănița!” este provocarea iubitorilor Mocăniței.

Alte știri legate de Mocăniță, aici:

Bistrițenii „au adoptat” 121 de traverse la a doua ediție a Poveștii Vinului. Pentru fiecare km e nevoie de 3.000 de traverse

VIDEO – Mocănița a ajuns la Senat, unde s-au adoptat 20 de traverse! Necesarul e de 3.000

„Cumpără” traverse pentru Mocănița, până în 10 mai! AFLĂ cum:

Ai un pitic pasionat de trenuri? De 1 IUNIE, super distracție la Mocăniță

Mocănița cumpărată anul trecut cu ajutorul unui englez ar putea fi admirată în 2022 „în acțiune”

Gara din Orosfaia, construită în perioada interbelică, la un pas de prăbușire. Cum vrea s-o salveze Mocănița Transilvaniei

Inedit: Mocănița Transilvaniei are propriul semi-maraton!

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?