25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Amenințări cu judecata la Consiliul Județean. Ce afirmații grave s-au făcut în mijlocul ședinței

În cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Județean de astăzi, președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan l-a amenințat pe un consilier județean că-l va da în judecată, tocmai pentru câteva afirmații făcute în mijlocul ședinței.

Rectificarea bugetară care a prevăzut alocarea sumelor venite de la Ministerul Sănătății pentru Spitalul Județean de Urgență, mai exact pentru modernizarea secției de Terapie Intensivă Mobilă a încins spiritele în ședința extraordinară de Consiliu Județean de astăzi.

Asta după ce consilierul județean Samuel Coman a susținut faptul că la Spitalul Județean de Urgență se pretinde și se dă mită pentru serviciile medicale.

„Problemele de etică de la Spitalul Județean sunt cele pe care le știm cu toții de dare de mită și luare de mită. Problema dării de mită este a cetățenilor din România, dar luarea de mită este și problema domnului director de la spital. Nu e o problemă de două zile și nici de 5 luni”, a fost afirmația consilierului Samuel Coman.

Acesta a fost întrerupt rapid de către președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan care i-a cerut să nu pună etichete negative unității medicale:

„Comunitatea aceasta a Consiliului Județean a făcut eforturi majore ca ceea ce se întâmplă în Spitalul Județean de Urgență Bistrița să se schimbe și s-a schimbat în mod profund. Eu până astăzi nu am fost sesizat de către nimeni că cineva ar fi dat mită. Nu vreau sub nicio formă să permit să se pună niciun fel de etichetă negativă asupra Spitalului Județean de Urgență Bistrița și asupra oamenilor din spitalul de urgență, care fac eforturi majore pentru cetățenii județului. Nici măcar în glumă. Orice tip de sesizare pe care ați primit-o de la vreun cetățean să o comunicați comisiei de etică a Spitalului Județean de Urgență”, a spus pe un ton ridicat președintele Radu Moldovan.

Radu Moldovan a ținut să precizeze totuși că dacă un medic sau personal medical din spital va fi prins că cere sau acceptă mită va pleca din unitatea medicală fără discuții, însă aceste lucruri trebuie probate.

În cele din urmă, președintele de CJ și-a ieșit din fire și l-a amenințat pe Samuel Coman cu judecata:

„Eu o să vă dau în judecată personal pe dumneavoastră domnule consilier în calitate de președinte al Consiliului Județean să probați în instanță dările de mită de la spitalul județean. O să văd cum probați în fața instanței astfel de afirmații că toată lumea știe că la Spitalul Județean de Urgență Bistrița se dă mită. Este o înregistrare aici. Înregistrarea de la ședința de Consiliu va fi probă la plângere”.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...