1.1 C
Bistrița
marți, noiembrie 28, 2023

Ancuța Mihaiu, directoarea Școlii Generale nr. 1: „La școală avem un băiat cu autism și o fată din Columbia”

Școala Gimnazială Nr. 1 din Bistrița scrie performanță școlară în fiecare an, absolvenții de clasa a VIII-a ajungând la licee de top din județ sau din afară. Deși este una dintre cele mai căutate școli generale din Bistrița, aceasta nu le spune NU nici elevilor cu situații speciale. Drept dovadă, la Școala Gimnazială nr. 1 învață un copil cu autism și o elevă venită tocmai din Columbia.

Directoarea Scolii Gimnaziale Nr. 1, Ancuța Mihaiu a declarat, la Bistrițeanul Live faptul că în cadrul școlii sunt acceptați toți elevii chiar și cei cu situații speciale. Numărul elevilor este în creștere la Școala Gimnazială nr. 1, conducerea fiind nevoită să înființeze clase noi.

În GN. 1 vor fi 51 de clase în care vor învăța 1.300 de elevi. Printre ei se află deja un băiat care suferă de autism, pe care au încercat să îl integreze în comunitate.

„Face mereu pași mici și totul este luat pas cu pas. Este important pentru el, colegii, profesorii, toți îl iubesc și se dezvoltă într-un mediu bun în acest fel”, spune directoarea școlii.

De asemenea, la școală a fost înscrisă și o fată de 9 ani, venită din Columbia. Deși părinții vorbesc și limba engleză, eleva vorbește doar spaniolă. În scurt timp, însă, s-a integrat în colectiv și învață limba română alături de colegii ei care o ajută permanent.

Mai multe despre acest subiect puteți afla din emisiune:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.

„Spărgătorul de nuci”, PREMIERĂ la Bistrița, în interpretarea elevilor Școlii de balet „Ovidiu Danci”

Îndrăgitul și cunoscutul spectacol de balet clasic „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski ajunge, pentru...