18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Ancuța Mihaiu, directoarea Școlii Generale nr. 1: „La școală avem un băiat cu autism și o fată din Columbia”

Școala Gimnazială Nr. 1 din Bistrița scrie performanță școlară în fiecare an, absolvenții de clasa a VIII-a ajungând la licee de top din județ sau din afară. Deși este una dintre cele mai căutate școli generale din Bistrița, aceasta nu le spune NU nici elevilor cu situații speciale. Drept dovadă, la Școala Gimnazială nr. 1 învață un copil cu autism și o elevă venită tocmai din Columbia.

Directoarea Scolii Gimnaziale Nr. 1, Ancuța Mihaiu a declarat, la Bistrițeanul Live faptul că în cadrul școlii sunt acceptați toți elevii chiar și cei cu situații speciale. Numărul elevilor este în creștere la Școala Gimnazială nr. 1, conducerea fiind nevoită să înființeze clase noi.

În GN. 1 vor fi 51 de clase în care vor învăța 1.300 de elevi. Printre ei se află deja un băiat care suferă de autism, pe care au încercat să îl integreze în comunitate.

„Face mereu pași mici și totul este luat pas cu pas. Este important pentru el, colegii, profesorii, toți îl iubesc și se dezvoltă într-un mediu bun în acest fel”, spune directoarea școlii.

De asemenea, la școală a fost înscrisă și o fată de 9 ani, venită din Columbia. Deși părinții vorbesc și limba engleză, eleva vorbește doar spaniolă. În scurt timp, însă, s-a integrat în colectiv și învață limba română alături de colegii ei care o ajută permanent.

Mai multe despre acest subiect puteți afla din emisiune:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: